Χωρίς self test η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία - Νέο πρωτόκολλο για τον κορωνοϊό

Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2022 14:30
Χωρίς self test η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία - Νέο πρωτόκολλο για τον κορωνοϊό

Σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, το επόμενο διάστημα θα καταρτιστεί νέο εκπαιδευτικό πρωτόκολλο κατά του κορωνοϊού σε συνεννόηση με το υπουργείο Παιδείας για την ασφαλή επιστροφή των μαθητών στα σχολεία στις 12 Σεπτεμβρίου.

Τα νέα μέτρα στα σχολεία θα γίνουν γνωστά λίγο πριν επιστρέψουν οι μαθητές στα σχολεία και ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα της χώρας.

Ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι ο βασικός δείκτης που παρακολουθούν οι ειδικοί είναι η πίεση στις εντατικές του ΕΣΥ και συνεπώς στο βαθμό που δεν υπάρχουν βαριές νοσηλείες, δεν θα χρειάζεται η λήψη μέτρων, καθώς οι απλές κλίνες είναι πιο διαχειρίσιμες. «Όμως αυτό είναι δυναμικό, συνδυάζεται με την πίεση», τόνισε ο υπουργός.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews τα νέα μέτρα που θα συγκροτήσουν το νέο πρωτόκολλο είναι τα εξής:

Self test μαθητών και rapid test εκπαιδευτικών

Οι μαθητές, σύμφωνα με πληροφορίες θα επιστρέψουν χωρίς self test στα σχολεία.

Υπενθυμίζεται οτι απαιτείτο ένα self test την εβδομάδα για τους μαθητές και όχι δύο.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές έπρεπε να κάνουν το self test μια φορά την εβδομάδα, έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευσή τους στο σχολείο κάθε Τρίτη.

Η διενέργεια self test ήταν υποχρεωτική για όλους τους μαθητές- εμβολιασμένους και μη- όπως και για τους εκπαιδευτικούς που έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Οι γονείς ή κηδεμόνες των μαθητών δημοσίων σχολείων και οι εκπαιδευτικοί αυτών των σχολικών μονάδων έπρεπε να κάνουν τη δήλωση για το self test στην πλατφόρμα edupass.gov.gr. Για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς ιδιωτικών σχολείων, η δήλωση γινόταν στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr.

Ωστόσο, μένει να διευκρινιστεί τι θα γίνει με τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς οι οποίοι όφειλαν, με δική τους επιβάρυνση να προσκομίζουν αρνητικό rapid test πριν προσέλθουν στις σχολικές τάξεις

Όσον αφορά στις μάσκες, η χρήση της θα είναι υποχρεωτική μέσα στις αίθουσες και τους κλειστούς χώρους, ωστόσο, απομένει να διευκρινιστεί τι θα γίνει με τη χρήση της σε εξωτερικούς χώρους, δηλαδή στα διαλείμματα.

Εξαερισμός και αντισηπτικά

Κανονικά θα συνεχιστεί η χρήση απολυμαντικών, ενώ θα υπάρχει τακτικός εξαερισμός στις αίθουσες των μαθητών.

Σε κάθε περίπτωση οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν από τους αρμόδιους τις επόμενες ημέρες και φυσικά όλα θα εξαρτηθούν από την εξέλιξη της πανδημίας και τους δείκτες κορονοϊού μετά και την επιστροφή των ταξιδιωτών από τα νησιά.

Πληροφορίες από dikaiologitika.gr

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok