T. Θεοδωρικάκος: Η Ευρώπη οφείλει ένα "ευχαριστώ" στην Ελλάδα για τη φύλαξη των συνόρων με Τουρκία

Πέμπτη, 08 Σεπτεμβρίου 2022 12:53
T. Θεοδωρικάκος: Η Ευρώπη οφείλει ένα "ευχαριστώ" στην Ελλάδα για τη φύλαξη των συνόρων με Τουρκία

«Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας οφείλουν ένα ευχαριστώ στην Ελλάδα, στον ελληνικό λαό, στους ακρίτες μας, στην Ελληνική Αστυνομία που εργάζονται τόσο σκληρά για να φυλάξουν τα σύνορα του Δυτικού κόσμου με την Τουρκία», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, κάνοντας εκτενή αναφορά στο σχέδιο "Ακρίτας", που βρίσκεται σε εξέλιξη στον Έβρο, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο MEGA.

Ο υπουργός ανέφερε ότι από την αρχή του έτους πάνω από 150.000 παράνομοι μετανάστες επιχείρησαν να περάσουν από τον Έβρο και τους απέτρεψε η αστυνομία, ενώ από αυτούς, οι 40.000 μόνο τον Αύγουστο!

«Οι παράνομες μεταναστευτικές ροές γίνονται ανεκτές ή και καθοδηγούνται από την γειτονική Τουρκία», είπε ο κ. Θεοδωρικάκος και τόνισε ότι το σχέδιο "Ακρίτας", που προβλέπει επέκταση του φράχτη κατά 140 χιλιόμετρα, ενίσχυση του προσωπικού με προσλήψεις 250 συνοριοφυλάκων και των μέσων φύλαξης με υπερσύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό, περιλαμβάνει και εναλλακτικά σενάρια με μετακινήσεις δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας και ειδικών μονάδων.

«Είμαστε έτοιμοι ανά πάσα ώρα και στιγμή να ανταποκριθούμε σε οποιαδήποτε περαιτέρω πίεση υπάρξει στα σύνορά μας στον Έβρο και δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση να μην κάνουμε όλα όσα πρέπει για να μην περάσει κανείς παράνομα τα σύνορα της πατρίδας μας», υπογράμμισε ο υπουργός και πρόσθεσε:

«Ο καθένας μπορεί να λέει εύκολα λόγια, τα οποία να καταναλώνονται από την κοινή γνώμη της χώρας, αν και πιστεύω ότι όλοι πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί. Οι Έλληνες είμαστε απολύτως ενωμένοι, απολύτως αποφασισμένοι και απολύτως ικανοί και αποτελεσματικοί στο να φυλάξουμε τα σύνορα της πατρίδας μας και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα σεβόμενοι ταυτοχρόνως το Διεθνές Δίκαιο και την ανθρώπινη ζωή, είτε είναι μέρα, είτε είναι νύχτα και αυτό το ξέρουν πάρα πολύ καλά οι γείτονές μας».

Ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε και στην αστυνόμευση γενικώς και είπε ότι άμεσα τίθενται στη διάθεση της Ελληνικής Αστυνομίας 700 νέοι αστυνομικοί που αποφοιτούν τον Σεπτέμβριο από τις Σχολές της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι θα ενισχύσουν αποκλειστικά τα Αστυνομικά Τμήματα του λεκανοπεδίου της Αττικής, όπου παρατηρείται το 70% της εγκληματικότητας, ενώ από την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών θα απελευθερωθούν τουλάχιστον 1.500 αστυνομικοί που θα διατεθούν για την ασφάλεια των πολιτών.

Τέλος μίλησε και για την ΔΕΘ, κάνοντας προτροπή για ειρηνικές διαδηλώσεις, προκειμένου να διαφυλαχθεί η ισχυρή εικόνα οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής και τόνωσης της δραστηριότητας του εμπορικού κόσμου, ως κέρδος για όλη τη Μακεδονία.

«Θέλω να καλέσω, ο εορτασμός αυτός και η πραγματοποίηση της Έκθεσης να είναι για το καλό της οικονομίας και της ανάπτυξης της περιοχής, να το χαρούν όλοι, να το χαρεί ο εμπορικός κόσμος και οι Θεσσαλονικείς. Αυτό σημαίνει ότι όσοι διαδηλώσουν και έχουν κάθε δικαίωμα να το κάνουν αυτό, για οποιαδήποτε αιτήματα να είναι όλοι προσεκτικοί, να γίνει με ειρήνη, ώστε το μόνο που θα μείνει για τη Θεσσαλονίκη να είναι το κέρδος για τους Θεσσαλονικείς για την πανέμορφη πρωτεύουσα της Μακεδονίας. Η πολιτεία έχει πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα, αλλά θα πρέπει όλοι να συμβάλουν με τη σωστή συμπεριφορά τους», είπε ο υπουργός καταλήγοντας.

Videos

 • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

  • Watch Video

 • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

  • Watch Video

 • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

  • Watch Video

 • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

  • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok