Κυρ. Μητσοτάκης: Παράθυρο για νέες ρυθμίσεις υπέρ των συνεπών δανειοληπτών

Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2022 13:43
Κυρ. Μητσοτάκης: Παράθυρο για νέες ρυθμίσεις υπέρ των συνεπών δανειοληπτών

«Έχουμε ένα συνεκτικό και κοστολογημένο αναπτυξιακό έργο για την Δυτική Ελλάδα, 80 και πλέον έργων υποδομών, έργων με αναπτυξιακό πρόσημο και κοινωνικό χαρακτήρα, που συγκροτεί το αφήγημά μας ότι η Πάτρα αξίζει να είναι η δυτική πύλη της χώρας προς την Ευρώπη», τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την έναρξη της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε από την Πάτρα. «Αρκεί κανείς να επισκεφθεί το ανοιχτό εργοτάξιο του οδικού άξονα Πάτρα-Πύργος και να συγκρίνει την τωρινή κατάσταση με τις προηγούμενες εξαγγελίες και τις κατακερματισμένες εργολαβίες», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

«Η κυβέρνηση υπερηφανεύεται δικαίως ότι είναι συνεπής στις εξαγγελίες της και όταν υπάρχουν καθυστερήσεις τις αναγνωρίζουμε και τις διορθώνουμε», είπε ακόμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και επισήμανε πως «τα επόμενα χρόνια θεωρώ πως θα είναι χρόνια έντονης δυναμικής ανάπτυξης για την Δυτική Ελλάδα με πρωταγωνιστές τους πολίτες της Πάτρας».

Ο κ. Μητσοτάκης άφησε παράθυρο για νέες ρυθμίσεις υπέρ των συνεπών δανειοληπτών:

«Η πλειοψηφία των Ελλήνων πληρώνει και επειδή υπάρχει αύξηση του κόστους δανεισμού έχω ζητήσει από το υπουργείο Οικονομικών να εξαντλήσουμε τι μπορούμε να κάνουμε για τους συνεπείς δανειολήπτες σε συνεννόηση με τις τράπεζες», είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς ξανά για τα κόκκινα δάνεια είπε ότι «υπάρχει πλέον ένα πλαίσιο, ένας εξωδικαστικός συμβιβασμός και ηλεκτρονικές πλατφόρμες. Όταν πωλείται ένα δάνειο σε ένα fund η κατεύθυνση είναι να κάνουν ρυθμίσεις. Ο πλειστηριασμός είναι το τελευταίο μέσο και δεν θέλουμε να φτάνουμε μέχρι εκεί. Υπάρχει συνολικό δίχτυ προστασίας και υπάρχει ακρίβεια αλλά τα δείγματα τελευταία είναι σχετικά ενθαρρυντικά. Κάναμε παρεμβάσεις όπως το Καλάθι του Νοικοκυριού που βοήθησε να πέσουν οι τιμές αν και χλευάστηκε».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο φλέγον ζήτημα των παρακολουθήσεων. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Το θέμα της ασφάλειας των επικοινωνιών και της διασφάλισης του απορρήτου τους είναι πολύ σημαντικό. Με πολύ μεγάλο θάρρος ανέλαβα από την πρώτη στιγμή τις ευθύνες που αναλογούν στην κυβέρνηση, υπήρξαν απομακρύνσεις προσώπων. Και θέσαμε σε διαβούλευση ένα σχέδιο νόμου που αναγνωρίζει τις παθογένειες και επιχειρεί να τις θεραπεύσει.

Κάνουμε μία σειρά σημαντικές παρεμβάσεις. Είμαστε η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που καταργεί καθολικά τη χρήση και εμπορία κακόβουλων λογισμικών. Παρεμβαίνουμε με τη μεγαλύτερη δραστικότητα που μας επιτρέπεται για να αντιμετωπίσουμε ένα πρόβλημα που δεν είναι μόνο ελληνικό. Παρακολουθήσεις από κακόβουλα λογισμικά γίνονται παντού στον κόσμο.

Και μιας και ρωτήσατε αν εγώ αισθάνομαι ασφαλής για τις επικοινωνίες μας, να σας πω ότι το ζήτημα αυτό μας απασχολεί συχνά όταν συζητάμε με τους ομολόγους μας, γιατί πολλοί θα ήθελαν να ακούν τις επικοινωνίες μας εντός και εκτός. Αυτό ισχύει για όλους τους αρχηγούς κρατών. Και κάνουμε τα πάντα ώστε οι επικοινωνίες μας να είναι ασφαλείς, αναγνωρίζοντας όμως πάντα ότι η τεχνολογία μπορεί να είναι ένα βήμα μπροστά μας. Και αυτοί οι οποίοι θέλουν να μας ακούν να επιμένουν να προσπαθούν να το κάνουν».

Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόσθεσε: «Από εκεί και πέρα θέλω να κάνω μία διάκριση μεταξύ αυτών που γνωρίζουμε και των διαφόρων σεναρίων επιστημονικής φαντασίας που διακινούνται με πολύ μεγάλη μεθοδικότητα από μερίδα του τύπου και τα αγκαλιάζει με πολύ μεγάλο ενθουσιασμό αμέσως μετά και η αξιωματική αντιπολίτευση. Διότι άκουσα υπονοούμενα ότι το Predator επηρέασε μέχρι και τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ το 2016. Ακούσαμε ότι το Predator βρήκε με έναν παράξενο τρόπο την οικογένεια του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης όταν τα παιδιά του ήταν στη θάλασσα στην πυρκαγιά του Ματιού, ότι το Predator φωτογράφισε τον κ. Τσίπρα όταν έκανε τις κρουαζιέρες του σε κότερα πολυτελείας.

Αυτά είναι σαχλαμάρες. Είναι σαχλαμάρες. Είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας και καλό θα είναι αυτοί που τα διακινούν να είναι πιο προσεκτικοί. Και εν πάση περιπτώσει όποιος έχει στοιχεία να τα καταθέσει στον εισαγγελέα. Έχω πει από την πρώτη στιγμή ότι ζητώ από τη Δικαιοσύνη να διαλευκάνει αυτή την υπόθεση το συντομότερο δυνατό.

Εμείς κάνουμε τη δουλειά μας, διορθώνουμε τις αστοχίες μας, τις αναγνωρίσαμε από την πρώτη στιγμή. Θέλουμε καλύτερες υπηρεσίες πληροφοριών. Τις χρειάζεται η χώρα. Αλλά μεταξύ του να αναγνωρίζουμε ένα υφιστάμενο πρόβλημα, να διακινούμε λίστες χωρίς καμία απολύτως τεκμηρίωση και να πρέπει να αποδεικνύουμε εμείς ότι αυτά που γράφουν κάποιοι δεν ισχύουν αντί να τα αποδεικνύουν αυτοί που τα ισχυρίζονται υπάρχει μια μεγάλη απόσταση. Και τελικά μόνο η δικαιοσύνη μπορεί να κρίνει τι είναι ακριβές και τι δεν είναι. Εγώ δεν γνωρίζω και δεν μπορώ να γνωρίζω την έρευνα π[ου διεξάγει η δικαιοσύνη, αλλά αν κάποιοι κρίνουν ότι διαθέτουν στοιχεί να πάνε να τα καταθέσουν στη δικαιοσύνη».

Videos

 • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

  • Watch Video

 • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

  • Watch Video

 • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

  • Watch Video

 • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

  • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok