ETHNIKI 300x250 July26 HOME

ΜΙΝΕΤΤΑ 300x250 banner ΗP

ARAG 300x250 HP

INTERLIFE 300x250 2021 Home

New Poseidon 300x250 banner FP

Αναζήτηση

 

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΔΙΕΘΝΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ
  • ENGLISH

Πέτρος Φιλιππίδης: Απορρίφθηκαν τα ελαφρυντικά - Πρόταση εισαγγελέα για 6 χρόνια για κάθε απόπειρα βιασμού

Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2023 19:59

Ομόφωνα απέρριψε το δικαστήριο και τα δύο ελαφρυντικά που ζήτησε ο Πέτρος Φιλιππίδης, ο οποίος κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για δυο απόπειρες βιασμού και ομόφωνα αθώος λόγω αμφιβολιών για το βιασμό κατ’ εξακολούθηση. Επιπλέον η εισαγγελέας της έδρας, Στέλλα Στόγια, πρότεινε ποινή κάθειρξης έξι ετών για κάθε μια από τις απόπειρες βιασμού για τις οποίες ο ηθοποιός κρίθηκε ένοχος.

Όπως ανέφερε αρχικά η εισαγγελέας ζητώντας να απορριφθεί το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς: «Απαιτείται θετική συμπεριφορά του δράστη για μεγάλο διάστημα. Πρέπει να έχει τέτοια συμπεριφορά ώστε να δημιουργείται στους τρίτους απορία σχετικά πώς αυτός ο άνθρωπος τέλεσε αδίκημα. Δεν αρκεί η μη τέλεση από τον κατηγορούμενο αξιόποινων πράξεων, αλλά απαιτείται η τέλεση θετικών περιστατικών. Αναφέρθηκε όλως αορίστως ότι από το 2014 και έπειτα δεν ακούστηκε τίποτα σε βάρος του κατηγορουμένου. Ο κατηγορούμενος επικαλείται περιστατικά της συνήθους συμπεριφοράς και ότι δεν ακούστηκε κάτι σε βάρος του. Αυτό δεν είναι ακριβές κατά την κρίση μου και επικαλούμαι την κατάθεση του στελέχους του AΝΤ1 για παρενόχληση το 2016 και την κατάθεση της κ. Δροσακη για περιστατικά με το 2014».

Για το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, που η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε επίσης να απορριφθεί, σημείωσε: «Το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος διαθέτει λευκό ποινικό μητρώο δεν αρκεί από μόνο του. Οι πράξεις για τις οποίες καταδικάστηκε ο κατηγορούμενος, δεν ήταν «παραφωνίες» στην υπόλοιπη ζωή του. Ο κατηγορούμενος έχει λευκό ποινικό μητρώο και ότι ήταν ελεήμων. Ισχυρισμός που προβάλλεται αορίστως κατά τη γνώμη μου. Η συμπεριφορά του κατηγορουμένου δεν ήταν παραφωνία ή έκπληξη σε σχέση με την προηγούμενη ζωή του. Είχε προηγηθεί αντικοινωνική συμπεριφορά από μέρους και ενδεικτικά αναφέρω όσα κατέθεσε η Εβελινα Παπούλια για περιστατικά το 1996».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Σε ποιες περιοχές θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία και την Πέμπτη 9/2 - Η ανακοίνωση για την Αττική

Στη ΝΔ προσχώρησε το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ο δικηγόρος Σπύρος Καρανικόλας

επιστροφή στην κορυφή

Σχετικά Άρθρα

  • Διεκόπη για τις 28 Μαρτίου η δίκη Φιλιππίδη
  • Παραπομπή σε δίκη ζητεί ο εισαγγελέας για τον Π. Φιλιππίδη: «Έχει χαρακτήρα με ιδιαίτερη επικινδυνότητα και σταθερή ροπή στο έγκλημα»
  • Προφυλακίστηκε ο Πέτρος Φιλιππίδης μετά την απολογία του
  • Πέτρος Φιλιππίδης: Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • WTW launches RiskAgility Financial Modeler with expanded agentic capabilities
  • Blue Carrier 2: Διαβεβαιώσεις για αποζημιώσεις από την Attica Group
  • Allstate - September 2026 Monthly Release
  • ΔΥΠΑ: Μειώθηκαν κατά 9% οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Σεπτέμβριο 2026 σε ετήσια βάση
  • Αύξηση 4,8% στην επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια της χώρας το 9μηνο του 2026
  • QIC Study: Most Motorists in Qatar Choose Car Insurance Based on Reputation, Not Price

Copyright ©2026 e-Asfalistiki


main version