ETHNIKI 300x250 July26 HOME

ΜΙΝΕΤΤΑ 300x250 banner ΗP

ARAG 300x250 HP

INTERLIFE 300x250 2021 Home

New Poseidon 300x250 banner FP

Αναζήτηση

 

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΔΙΕΘΝΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ
  • ENGLISH

Χειμώνας «εξπρές» από το βράδυ της Δευτέρας

Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2023 12:35

Ψυχρό μοτίβο αναμένεται να σαρώσει τη χώρα το επόμενο 48ωο, με απότομη πτώση της θερμοκρασίας, ισχυρούς ανέμους, βροχές και χιόνια που θα πέσουν στα ορεινά.

Ο κ. Γιώργος Παπαβασιλείου, Διδάκτωρ Μετρολογίας, ερευνητής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών μίλησε στην εκπομπή «Newsroom» της ΕΡΤ για τα χαρακτηριστικά της μίνι κακοκαιρίας και την εξέλιξή της.

«Σήμερα ξεκινά η αλλαγή του καιρού από τα βορειοδυτικά της χώρας μας, καθώς ένα βαρομετρικό χαμηλό στην περιοχή των Βορείων Βαλκανίων κινείται προς την Ανατολική Ευρώπη και θα συνοδευτεί από ένα ψυχρό μέτωπο το οποίο θα σαρώσει τη χώρα μας ουσιαστικά από απόψε το βράδυ κυρίως αύριο Τρίτη (28/3) έως και τις πρωινές ώρες της Τετάρτης». Όπως λέει θα έχουμε τοπικές βροχές και τοπικές καταιγίδες και μία ατμοσφαιρική αστάθεια.

Ωστόσο, αυτό που είναι αξιοσημείωτο είναι σημαντική πτώση θερμοκρασίας τοπικά έως και 10 βαθμούς Κελσίου σε σχέση με σήμερα, οπότε θα βρεθούμε κοντά στους 12 με 14 βαθμούς Κελσίου την Τρίτη και κυρίως την Τετάρτη (29/3) δηλαδή σε ένα πιο ψυχρό μοτίβο τις επόμενες δύο ημέρες». Ακόμα ο κ. Παπαβασιλείου τονίζει ότι θα έχουμε πολύ σημαντική κίνηση των ανέμων ακόμα και στα ηπειρωτικά, πέρα από τα πελάγη στα 7 και 8 μποφόρ που θα επηρεάσουν τοπικά τα δρομολόγια των πλοίων.

Από την Τετάρτη βελτιώνεται σιγά σιγά ο καιρός θα εξασθενήσουν οι άνεμοι και από την Πέμπτη (30/3) η θερμοκρασία ανεβαίνει ξανά στους 20 – 21 βαθμούς.

Πηγή: EΡΤ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Καταγγελίες για εμπρησμό του "Cavaliere" στη Νέα Σμύρνη - Ανέλαβε το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών

24ωρη απεργία αύριο στο μετρό

επιστροφή στην κορυφή

Σχετικά Άρθρα

  • ΕΛΓΑ: Ξεκίνησαν οι καταγραφές ζημιών από τις χαλαζοπτώσεις - Τροπολογία για 100% αποζημιώσεις
  • Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από την Παρασκευή
  • Νέα κακοκαιρία το Σαββατοκύριακο με καταιγίδες, κεραυνούς και χαλάζι
  • Κλειστά όλα τα σχολεία της Αττικής την Τετάρτη με απόφαση της Περιφέρειας, λόγω της επικείμενης κακοκαιρίας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Eurolife FFH: 10 χρόνια συμμετοχής στην Εθνική Εβδομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών
  • ΜΙΝΕΤΤΑ Goes Morocco: 80 συνεργάτες σε ένα ταξίδι επιβράβευσης γεμάτο εμπειρίες
  • Allianz SE, Εθνική Τράπεζα και Allianz Ελλάδος υπέγραψαν οριστική συμφωνία για μειοψηφική συμμετοχή και στρατηγική συνεργασία bancassurance
  • Πέθανε η ηθοποιός Μπέτυ Βαλάση
  • Τράπεζα Κύπρου: Παράταση της θητείας του Διευθύνοντος Συμβούλου Πανίκου Νικολάου έως το 2031
  • TAP Air Portugal: Στη Lufthansa το 44,9% με απόφαση της πορτογαλικής κυβέρνησης

Copyright ©2026 e-Asfalistiki


main version