Νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για 7 περιοχές - Μαρουσάκης: Ψυχρή εισβολή από την Κυριακή

Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2023 14:56
Νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για 7 περιοχές - Μαρουσάκης: Ψυχρή εισβολή από την Κυριακή

Επικαιροποίησε η ΕΜΥ σήμερα, Τετάρτη, το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του καιρού, κάνοντας λόγο για βροχές και καταιγίδες, ενώ για νέο κύμα κακοκαιρίας που θα απασχολήσει τη χώρα μας από την Παρασκευή, με αρκετές βροχές, κάνει λόγο και ο Κλεάρχος Μαρουσάκης.

Την Κυριακή και στις αρχές της άλλης εβδομάδας καταφτάνει μια αρκετά ψυχρή αέρια μάζα που θα φέρει πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια, αναφέρει ο μετεωρολόγος.

Πιο συγκεκριμένα:

α. Για σήμερα Τετάρτη (22-11-23) προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, καθώς και από το μεσημέρι στα ανατολικά και στα νότια τμήματα της Θράκης.

β. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στα δυτικά τη νύχτα της Τετάρτης (22-11-23) προς την Πέμπτη (23-11-23) και στα ανατολικά τις πρωινές ώρες της Πέμπτης.

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Νέο κύμα κακοκαιρίας από Παρασκευή-Σάββατο

Σύμφωνα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη, ο καιρός σήμερα, Τετάρτη 22 Νοεμβρίου, προβλέπεται άστατος, με βροχές, σε αρκετές περιοχές της χώρας, ενώ καταιγίδες θα εκδηλώνονται σε θαλάσσιες και παραθαλάσσιες εκτάσεις.

«Αύριο Πέμπτη θα επιμείνει αυτός ο βροχερός καιρός, ιδιαίτερα από την οροσειρά της Πίνδου και πιο ανατολικά, δηλαδή σε περιοχές που "βλέπουν" μέσα στο Αιγαίο"», αναφέρει ο ίδιος.

«Έχουμε λοιπόν ένα νέο κύμα κακοκαιρίας, αυτό που οργανώνεται στα ανοιχτά θαλάσσια τμήματα της νότιας Ιταλίας, και η οποία θα απασχολήσει τη χώρα μας την Παρασκευή, αλλά κυρίως το Σάββατο, με αρκετές βροχές, ιδιαίτερα σε περιοχές δυτικά της οροσειράς της Πίνδου και προς το ανατολικό Αιγαίο. Εκεί αναμένουμε τα πιο έντονα φαινόμενα», αναφέρει.

«Αυτή η ροή θα σταματήσει από τα δυτικά προς τα ανατολικά, ενώ την Κυριακή και στις αρχές της άλλης εβδομάδας και τις επόμενες μέρες κατεβαίνει μια αρκετά ψυχρή αέρια μάζα».

Καταφτάνει ψυχρή αέρια μάζα από την Κυριακή

«Ο ψυχρός αέρας σιγά-σιγά θα φτάσει στη χώρα και από την Κυριακή αλλά και στις αρχές της άλλης εβδομάδας το κυριότερο χαρακτηριστικό θα είναι το κρύο, η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και θα δούμε χιόνια κυρίως στα βουνά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας. Τα φαινόμενα δεν θα είναι τόσο πολλά, επειδή η κακοκαιρία θα μετακινηθεί προς τη Μαύρη Θάλασσα και στη χώρα μας θα μείνει το κρύο».

Δεν περιμένουμε ακραία καιρικά φαινόμενα, αλλά σημαντική πτώση της θερμοκρασίας , κατέληξε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης στην πρόγνωση του καιρού.

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok