Μ. Βορίδης για γάμο ομοφύλων: «Η στάση μου θα είναι αποχή»
Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2024 16:30Την απόφασή του να απέχει από την ψηφοφορία στο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών ανακοίνωσε ο Μάκης Βορίδης μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.
«Δήλωσα τη στάση μου και είναι αποχή», είπε ο Μάκης Βορίδης μιλώντας στους δημοσιογράφους.
Κυβερνητικές πηγές αναφερόμενες στην απόφασή αυτή του κ. Βορίδη σημείωναν: «Ο κ. Βορίδης έχει εκφράσει την επιφύλαξή του αυτή ήδη πριν γίνει υπουργός. Επέλεξε τη στάση της αποχής. Άρα δεν υπάρχει θέμα για την παραμονή του στο Υπουργικό Συμβούλιο».
Επίσης, σε ερώτηση των δημοσιογράφων όσον αφορά στους υφυπουργούς, κυβερνητικές πηγές τόνιζαν ότι δεν είναι μέλη του υπουργικού συμβουλίου. Αφήστε να δούμε τι θα πράξουν στη Βουλή. Δεν έχει έρθει ακόμα η ώρα της ψηφοφορίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το νομοσχέδιο θα έχει ψηφιστεί το αργότερο έως τις 13 Φεβρουαρίου. Στο υπουργικό συμβούλιο, τοποθετήθηκαν συνολικά 13 υπουργοί οι οποίοι εξέφραζαν την ικανοποίησή τους για την απόφαση αυτή να καθιερωθεί με νόμο η ισότητα στον γάμο.
Και η Φωτεινή Αραμπατζή κατά του νομοσχεδίου
Εν τω μεταξύ, την απόφασή της να καταψηφίσει το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών ανακοίνωσε η βουλευτής της ΝΔ, Φωτεινή Αραμπατζή.
Όπως τόνισε η Φωτεινή Αραμπατζή: «Καταψηφίζω το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, καθώς ανοίγει τον δρόμο για την τεκνοθεσία. Είμαι υπέρ της αλλαγής της νομοθεσίας για το σύμφωνο συμβίωσης».
Η δήλωση της κας Αραμπατζή έγινε πριν καν ολοκληρωθεί το υπουργικό συμβούλιο.
Σχετικά Άρθρα
- Ο Θάνος Πλεύρης νέος υπουργός Μετανάστευσης στη θέση του Μάκη Βορίδη
- Παραίτηση Μάκη Βορίδη και 3 υφυπουργών για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
- Ο Μ. Βορίδης στο ΔΣ του ΕΕΑ: Τι είπε για 13ο-14ο μισθό, για περαιτέρω μειώσεις τραπεζικών χρεώσεων, για στήριξη του επιχειρείν
- Άγιο Όρος για γάμο ομοφυλοφίλων: «Είναι μεγάλο έγκλημα - Διαλύεται η ανθρώπινη ύπαρξη»
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
Ενημερωτική εκδήλωση της ΕΑΕΕ με κεντρικό μήνυμα «Φυσικές καταστροφές - Χτίζοντας μια πιο ανθεκτική Ελλάδα» -
Β. Κικίλιας από το Τόκιο: «Εμβάθυνση της ναυτιλιακής συνεργασίας Ελλάδας-Ιαπωνίας με έμφαση στους λιμένες, τα ναυπηγεία και την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας» -
Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 19 Οκτωβρίου έως 23 Οκτωβρίου -
Εθνική Ασφαλιστική: Επίσημος Χορηγός του 18ου Greece Race for the Cure -
Eurolife FFH: 10 χρόνια συμμετοχής στην Εθνική Εβδομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών -
ΜΙΝΕΤΤΑ Goes Morocco: 80 συνεργάτες σε ένα ταξίδι επιβράβευσης γεμάτο εμπειρίες