Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Γεραπετρίτη - Φιντάν που κράτησε πάνω από 2 ώρες - Live δηλώσεις
Παρασκευή, 08 Νοεμβρίου 2024 13:08Πάνω από δύο ώρες διήρκησε στο ΥΠΕΞ η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη με τον Τούρκο ομόλογό του Χακάν Φιντάν, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Αθήνα σήμερα, Παρασκευή (08.11.24).
Γύρω στη μία το μεσημέρι το τετ-α-τετ του Γιώργου Γεραπετρίτη με τον Χακάν Φιντάν ολοκληρώθηκε και τώρα αναμένονται οι κοινές δηλώσεις των δύο υπουργών. Στη συνέχεια θα παρατεθεί γεύμα εργασίας.
Ο Χακάν Φιντάν έφτασε στο ΥΠΕΞ στις 10.30 το πρωί της Παρασκευής για το τετ-α-τετ του με τον Γιώργο Γεραπετρίτη.
Οι δύο υπουργοί αντάλλαξαν θερμή χειραψία και χαμόγελα μπροστά στις κάμερες και στη συνέχεια, προσήλθαν στη συνάντησή τους, η οποία διήρκησε πάνω από 2 ώρες.
Χθες, με συνεντεύξεις τους και οι δύο έδωσαν το στίγμα των προθέσεων τους για τη σημερινή τους συνάντηση.
«Η εθνική κυριαρχία των κρατών δεν μπορεί να είναι αντικείμενο συζήτησης ή διεθνούς δικαιοδοσίας. Η οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ είναι η μία και μόνη διαφορά μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, η οποία μπορεί να αχθεί ενώπιον διεθνούς δικαιοδοσίας» δήλωσε ο κ. Γεραπετρίτης στην τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ».
«Έχουμε πολλά αλληλένδετα προβλήματα που δεν μπορούν να περιοριστούν μόνο στο ζήτημα της υφαλοκρηπίδας και της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης. Πιστεύουμε ότι ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσουμε όλα αυτά τα ζητήματα με βάση τον αμοιβαίο σεβασμό και τη συνεργασία» δήλωσε από την πλευρά του ο Χακάν Φιντάν, σε συνέντευξή του στα «Νέα».
Δείτε live τις δηλώσεις στον ακόλουθο σύνδεσμο
Σχετικά Άρθρα
- Γεραπετρίτης: Μονομερείς ενέργειες στο πεδίο του δικαίου της θάλασσας δεν παράγουν δίκαιο
- Γ. Γεραπετρίτης: Ειρηνευτικό σχέδιο για τη Μέση Ανατολή - Διπλωματία για το Ιράν και πρωτοβουλίες για τα Δυτικά Βαλκάνια
- Γεραπετρίτης – ΥΠΕΞ Συρίας: Στο επίκεντρο η προστασία των χριστιανικών πληθυσμών
- Χακάν Φιντάν: Οι επαφές στην Αθήνα «πήγαν πολύ καλά»
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 26 έως 30 Οκτωβρίου -
Στημένα παιχνίδια μπάσκετ: Στον ανακριτή ο Παναγιώτης Γιαννάκης τη Δευτέρα -
ΟΔΔΗΧ: Δημοπρασία τρίμηνων εντόκων γραμματίων στις 27 Οκτωβρίου 2026 -
e-ΕΦΚΑ: Από τις 2 Νοεμβρίου μόνο ηλεκτρονικά οι αιτήσεις συνταξιοδότησης στο Δημόσιο -
Ένωση Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων: Γεύμα εργασίας με τον αρχηγό του Λιμενικού -
Β. Κικίλιας: «Η εξωτερική πολιτική είναι αέναη μάχη - Ούτε βήμα πίσω στα κυριαρχικά μας δικαιώματα»