Μόνο η Ελληνική Αστυνομία δεν... είδε το όπλο του Ιβάν Σαββίδη

Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2018 08:41
Μόνο η Ελληνική Αστυνομία δεν... είδε το όπλο του Ιβάν Σαββίδη

Το περίστροφο του Ιβάν Σαββίδη που προκάλεσε σοκ στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό δεν έπεσε, καθώς φαίνεται, στην αντίληψη της Ελληνικής Αστυνομίας, αφού στην έκθεσή της για τα γεγονότα δεν αναφέρει το παραμικρό.

Υπάρχει αναλυτική έκθεση των γεγονότων που εκτυλίχθηκαν στο γήπεδο της Τούμπας την Κυριακή το βράδυ, μετά την ακύρωση του τέρματος που πέτυχε ο Φερνάντο Βαρέλα και την εισβολή του προέδρου του ΠΑΟΚ στον αγωνιστικό χώρο, αλλά ούτε μια λέξη για την κουμπούρα στη μέση του κ. Σαββίδη.

Ενώ περιγράφονται αναλυτικά οι ενέργειες των αστυνομικών δυνάμεων για την απομάκρυνση του κ. Σαββίδη και των προσωπικών φρουρών του από το γήπεδο, καθώς και η «κίνησή του» προς τον πάγκο της ΑΕΚ, την ίδια στιγμή που η Ελλάδα βοά σε... ζωντανή σύνδεση για το περίστροφο στη ζώνη του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, οι ίδιες αστυνομικές δυνάμεις, και γενικότερα η ΕΛ.ΑΣ, δεν είδαν, δεν άκουσαν, δεν γνωρίζουν απολύτως τίποτα γι' αυτό...! 

Χαρακτηριστικά, η έκθεση της ΕΛ.ΑΣ. κάνει αναφορά ότι ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ απλά έκανε εισβολή στο γήπεδο!

Στην έκθεση της Αστυνομίας αναγράφεται με λεπτομέρειες η εισβολή του Ιβάν Σαββίδη, αλλά δεν γίνεται καμία αναφορά στο όπλο που είχε πάνω του και που είδαν ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ και όλοι όσοι ήταν μέσα στον αγωνιστικό χώρο. 

Αναλυτικά η Έκθεση Συμβάντων της Αστυνομίας:

«Για το αντικείμενο του θέματος γνωρίζονται τα ακόλουθα:

1. Την Κυριακή (11-03-2018) και ώρα 19.30, στο γήπεδο Τούμπας διεξήχθη ο αγώνας ποδοσφαίρου στα πλαίσια της 25ης αγωνιστικής πρωταθλήματος Super League 2017-18, μεταξύ των ομάδων Π.Α.Ε Π.Α.Ο.Κ – Π.Α.Ε Α.Ε.Κ

- Οι φίλαθλοι της ομάδας Π.Α.Ο.Κ που εισήλθαν στο γήπεδο να παρακολουθήσουν την ποδοσφαιρική αναμέτρηση ανήλθαν στις 28.000, ενώ δεν παρακολούθησαν τον αγώνα φίλαθλοι της φιλοξενούμενης ομάδας.

- Λειτούργησαν όλες οι θύρες του γηπέδου.

2. Στο 89ο λεπτό της αναμέτρησης, κατόπιν επίτευξης τέρματος της γηπεδούχου ομάδας και εξ αφορμής της γενικότερης αμφισβήτησης και της επικρατούσας την δεδομένη χρονική στιγμή έντασης, ο πρόεδρος της Π.Α.Ε Π.Α.Ο.Κ, ΣΑΒΒΙΔΗΣ Ιωάννης, συνοδεία της προσωπικής του ασφάλειας, εισήλθε εντός του αγωνιστικού χώρου και κινήθηκε προς το κέντρο αυτού. Κατόπιν προτροπής της προσωπικής του ασφάλειας και με την παρέμβαση Αστυνομικών Δυνάμεων απομακρύνθηκε από το κέντρο του γηπέδου και αποχωρώντας κινήθηκε προς τον πάγκο της Α.Ε.Κ., όταν και πάλι με την προτροπή των συνοδών της ασφαλείας και την παρέμβαση της Αστυνομίας κινήθηκε με κατεύθυνση την φυσούνα των αποδυτηρίων. Λίγο πριν την αποχώρησή του κινήθηκε εκ νέου με πρόθεση προσέγγισης των εκπροσώπων της φιλοξενούμενης ομάδας. Ακολούθως, ο διαιτητής και οι αποστολές των δύο ομάδων αποχώρησαν στα αποδυτήριά τους και περί ώρα 23.30 ο διαιτητής αποφάσισε την οριστική διακοπή του αγώνα.

3. Για τα διαδραματισθέντα στο ως άνω γήπεδο διενεργείται προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους (Υ.Α.Β.Α.Χ) της Δ/νσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης.

4. Κατόπιν των προεκτεθέντων, παρακαλούμε για την ενημέρωση του αρμόδιου πειθαρχικού οργάνου».

Videos

 • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

  • Watch Video

 • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

  • Watch Video

 • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

  • Watch Video

 • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

  • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok