ETHNIKI 300x250 July26 HOME

ΜΙΝΕΤΤΑ 300x250 banner ΗP

ARAG 300x250 HP

INTERLIFE 300x250 2021 Home

New Poseidon 300x250 banner FP

Αναζήτηση

 

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΔΙΕΘΝΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ
  • ENGLISH

Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης: Απόσυρση του νομοσχεδίου για τα ζώα συντροφιάς

Τρίτη, 27 Μαρτίου 2018 09:29

Το νομοσχέδιο για τα τα ζώα συντροφιάς τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση μέχρι τις 20 Απριλίου, αλλά οι μαζικές αντιδράσεις για μία σειρά από τις διατάξεις του οδηγούν την κυβέρνηση στην απόσυρσή του και την επανακατάθεσή του τροποποιημένου, αφού ληφθούν υπόψη οι παρατηρήσεις.

«Ο νόμος είναι εγκληματικός για τα ζώα», τονίζουν οι τρεις φιλοζωικές ομοσπονδίες της χώρας και ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου που κατατέθηκε σε δημόσια διαβούλευση, όπως αναφέρουν σε ψήφισμα, το οποίο έχει περισσότερες από 19.000 υπογραφές στήριξης. Επισημαίνουν, επίσης, ότι το σχέδιο «στερείται κάθε επιστημονικής προσέγγισης και καταργεί όποια πρόοδο σημειώθηκε στην προστασία των ζώων τις τελευταίες δεκαετίες, γυρίζοντας την ελληνική κοινωνία πολλά χρόνια πίσω. Σημαίνει την επιστροφή της ευθανασίας σε μαζική κλίμακα, χωρίς καμιά δυνατότητα παρέμβασης από φιλοζωικό φορέα και χωρίς τη θέσπιση επιστημονικών κριτηρίων αποδεκτών από την επιστημονική κοινότητα».

Μάλιστα, η Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία εξέδωσε και αναλυτική ανακοίνωση των προβληματικών σημείων του σχεδίου και, ούτε λίγο ούτε πολύ, το χαρακτηρίζει «σοκαριστικό», επισημαίνοντας ότι καταδικάζει τα ζώα και γεμίζει τους δρόμους με περισσότερα αδέσποτα.

Έτσι, το νομοσχέδιο προχωρεί σε εκτεταμένη τροποποίηση του νόμου 4039/12, που αφορά στην προστασία των δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων συντροφιάς από κάθε είδους εκμετάλλευση και κακομεταχείριση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Σαντορίνη: Χρυσαυγίτες κλείδωσαν σχολείο και τρομοκράτησαν μαθητές για να μην κρατήσει τη σημαία αλλοδαπή μαθήτρια

ΜέΡΑ25: Ανακοινώθηκε το νέο κόμμα του Γιάννη Βαρουφάκη

επιστροφή στην κορυφή

Σχετικά Άρθρα

  • Απεργιακές κινητοποιήσεις στα λιμάνια στις 30 Οκτωβρίου
  • Ισπανία: Τουλάχιστον 68 νεκροί σε μία από τις χειρότερες σιδηροδρομικές τραγωδίες στη χώρα
  • ΕΝΦΙΑ: Μειώσεις φόρου για χιλιάδες ιδιοκτήτες - Τα νέα εκκαθαριστικά
  • Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 26 έως 30 Οκτωβρίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Airbnb: Χρηματοδότηση 500 εκατ. δολαρίων στην Airbnb.org για δωρεάν διαμονές σε ευάλωτες ομάδες
  • Qatar Insurance Strengthens Financial Performance with 14% Growth in Insurance Revenue to QR 7.4 Billion and Net Profit of QR 562 Million in the First Nine Months of 2026
  • Ping An Reports Steady Growth in 9M 2026 Operating Profit1 Increases 8.3% YoY and Equity Rises 4.4% YTD
  • HSBC Holdings plc 3Q 2026 Earnings Release
  • ARAG DAY 2026: Μια κοινή ημέρα κοινωνικής προσφοράς σε όλο τον κόσμο
  • ΕΑΕΕ: Άνοδος 10,1% της παραγωγής ασφαλίστρων στο οκτάμηνο

Copyright ©2026 e-Asfalistiki


main version