ETHNIKI 300x250 July26 HOME

ΜΙΝΕΤΤΑ 300x250 banner ΗP

ARAG 300x250 HP

INTERLIFE 300x250 2021 Home

New Poseidon 300x250 banner FP

Αναζήτηση

 

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΔΙΕΘΝΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ
  • ENGLISH

Μαξίμου: Συνάντηση Τσίπρα με τον πρόεδρο της EBRD

Τρίτη, 27 Μαρτίου 2018 15:25

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) είχε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά την οποία συζητήθηκαν τα μηνύματα ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, αλλά και η πρόθεση της EBRD να επεκτείνει την παρουσία της στη χώρα μας χρονικά και σε νέους κλάδους.

Ο κ. Τσίπρας έδωσε έμφαση στον στόχο να επιταχυνθεί η ανάπτυξη με έμφαση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Επεσήμανε, δε, τα οφέλη που αποκομίζει η ελληνική οικονομία από τη δραστηριοποίηση της EBRD στη χώρα, και εξέφρασε την πεποίθησή του πως η παρουσία της θα συμβάλει στην περαιτέρω τόνωση της ανάπτυξης.

Ο κ. Τσακραμπάρτι από την πλευρά του συνεχάρη την κυβέρνηση για την επίτευξη οικονομικής ανάκαμψης και την αύξηση της απασχόλησης, και εξέφρασε την πρόθεση της EBRD να συνεχίσει να συμβάλλει. Η δραστηριότητά της, όπως είπε, θα παραταθεί χρονικά έως το 2025, ενώ θα επεκταθεί σε νέους τομείς, συμπεριλαμβανομένων των τομέων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, του τουρισμού, των ακινήτων, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, της αγροδιατροφής.

Σκοπεύει, επίσης, να στηρίξει επενδύσεις για την ενίσχυση των δημοτικών υπηρεσιών, ενώ σχεδιάζει την ίδρυση γραφείου της Τράπεζας για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις στη Θεσσαλονίκη.

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα αποτελεί σήμερα την πέμπτη χώρα-προορισμό για επενδύσεις της EBRD, ύψους 2,5 δισ. ευρώ, ενώ μόνο μέσα στο έτος αναμένονται επενδύσεις έως 600 εκατ. ευρώ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Μέλη της Χρυσής Αυγής οι δράστες της αιματηρής επίθεσης στη «Φαβέλα» του Πειραιά

Γλυφάδα: Δίωξη για κακούργημα κατά 88χρονου που πυροβόλησε ληστές μέσα στο σπίτι του

επιστροφή στην κορυφή

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Η Allianz Official Insurance Partner της ΠΑΕ Παναθηναϊκός
  • Arthur J. Gallagher & Co. Acquires Albany Insurance Services Limited
  • Almi Marine: Τρία ακόμη Ultramax 64.000 dwt στο COSCO Zhoushan
  • Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»: Αυξημένη 3,5% η επιβατική κίνηση τον Σεπτέμβριο
  • Alpha Bank: Στο 4% ο πληθωρισμός μετά την ενεργειακή κρίση
  • Οκτώ συλλήψεις για απάτη στον ΕΦΚΑ - Συνελήφθησαν ο Φίλιππος Καμπούρης και η σύζυγός του

Copyright ©2026 e-Asfalistiki


main version