ETHNIKI 300x250 July26 HOME

ΜΙΝΕΤΤΑ 300x250 banner ΗP

ARAG 300x250 HP

INTERLIFE 300x250 2021 Home

New Poseidon 300x250 banner FP

Αναζήτηση

 

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΔΙΕΘΝΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ
  • ENGLISH

ΕΛ.ΑΣ.: Αύξηση πάνω από 34,6% των περιστατικών κακοποίησης ζώων

Δευτέρα, 16 Απριλίου 2018 10:38

Χιλιάδες είναι οι περιπτώσεις κακοποίησης ζώων στη χώρα μας, όπως προκύπτει από στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα με τα εν λόγω στοιχεία, που δημοσίευσε η εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής», τα περιστατικά κατά τα οποία κάποιο ζώο συντροφιάς έχει υποστεί βασανισμό παρουσιάζουν αύξηση πάνω από 34,6% σε σχέση με το 2016. Ειδικότερα 70 περιπτώσεις που χειρίστηκαν πέρυσι οι αστυνομικές υπηρεσίες σχετίζονταν με θανάτωση, κακοποίηση, βασανισμό και οποιαδήποτε άλλη πράξη βίας κατά ζώου συντροφιάς. Το 2016 ήταν 52.

Με βάση τα ίδια στοιχεία, αύξηση κατά 40% σημειώθηκε στα διοικητικά πρόστιμα που επιβλήθηκαν το 2017, με το συνολικό ποσό των προστίμων να ανέρχεται στα 2.671.900 ευρώ έναντι 1.970.000 ευρώ που ήταν το 2016.

Βάσει νόμου, για κάθε ζώο και για κάθε περιστατικό κακοποίησης το πρόστιμο που καλείται να καταβάλει ο δράστης είναι 30.000 ευρώ. 

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, ενώ στο παρελθόν πολλοί πολίτες δεν προχωρούσαν σε καταγγελίες, τώρα πια αρκετοί απευθύνονται στις Αρχές. Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ., το 2017 έγιναν 2.973 καταγγελίες και για τις 1.531 από αυτές σχηματίστηκε δικογραφία. 

Η αύξηση στις συλλήψεις μάλιστα αγγίζει σχεδόν το 92%. Συγκεκριμένα το 2017 έγιναν 378 συλλήψεις, όταν το 2016 είχαν συλληφθεί συνολικά 192 άτομα. 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Ε.Ε. και ΕΦΕΤ: Στόχος η μείωση των επιπέδων ακρυλαμιδίου στα τρόφιμα

Αθήνα: Αντιπολεμικό συλλαλητήριο μαθητών και φοιτητών - Επεισόδια και προσαγωγές

επιστροφή στην κορυφή

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Generali debuts at Lloyd’s with Syndicate 2031 Red Bridge
  • Aviva launches 24/7 cyber safety helpline for Signature home insurance customers
  • MSC Cruises: Ημέρα Καριέρας εν πλω για φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών
  • ΑΔΜΗΕ: Η Φολέγανδρος συνδέθηκε με το ηπειρωτικό ηλεκτρικό σύστημα
  • ΟΛΠ: Ίδρυσε θυγατρική εταιρεία στα logistics
  • ΥΠΑΑΤ - ΑΑΔΕ: Πληρωμές 32,34 εκατ. ευρώ για αγροτικές ενισχύσεις - Ξεκίνησαν οι καταβολές για τα Σχέδια Βελτίωσης

Copyright ©2026 e-Asfalistiki


main version