Νέα αντιπολεμικά Συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη σήμερα

Τρίτη, 17 Απριλίου 2018 10:41

Αντιπολεμικό Συλλαλητήριο πραγματοποιεί το ΠΑΜΕ σήμερα Τρίτη, 17 Απριλίου, στο Σύνταγμα με σύνθημα «Όλοι στους δρόμους» και τίτλο «Έξω η Ελλάδα από το Νέο Ιμπεριαλιστικό Έγκλημα!».

Οι προσυγκεντρώσεις για το Συλλαλητήριο στις 17 Απριλίου στις 7 το απόγευμα στο Σύνταγμα έχουν οριστεί ως εξής:

Πλατεία Κλαυθμώνος: Σωματεία Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα, Κλαδικές Ενώσεις και Σύλλογοι ΕΒΕ.
Προπύλαια: Σύλλογοι Συνταξιούχων και Λαϊκές Επιτροπές της Αττικής, Σύλλογοι Γυναικών.

Οι προσυγκεντρώσεις έχουν οριστεί στις 6.30 το απόγευμα.

Αντίστοιχες ανακοινώσεις καταδίκης και κάλεσμα στο Συλλαλητήριο έχουν βγάλει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων και η ΠΑΣΕΒΕ.
Κάλεσμα συμμετοχής στο Συλλαλητήριο απευθύνουν επίσης οι 7 Ομοσπονδίες και οι 28 Σύλλογοι αυτοαπασχολούμενων και ΕΒΕ που πραγματοποίησαν χθες σύσκεψη στην Αττική για την οργάνωση της πάλης.
Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι οι Επιτροπές Ειρήνης «δυναμώνουν τη δράση τους και διαθέτουν όλες τους τις δυνάμεις για την ανάπτυξη της πάλης του λαού μας» ενάντια στις δολοφονικές ιμπεριαλιστικές επιχειρήσεις αλλά και στην κυβέρνηση, η οποία, συνεχίζοντας την επικίνδυνη πολιτική των προκατόχων της «διαθέτει για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ τις βάσεις και τα ευρωατλαντικά στρατηγεία».
Η Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ) καλεί τους αγωνιστές της Αντίστασης, τους φίλους και απογόνους, να συμμετέχουν μαζικά στα Συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και την τελευταία επίθεση στη Συρία.

Θεσσαλονίκη

Στις 19:00, φορείς, συλλογικότητες και οργανώσεις της Θεσσαλονίκης, αλλά και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς καλούν σε αντιπολεμικό Συλλαλητήριο, με αφορμή την επίθεση στη Συρία.
Το ραντεβού δίνεται στην Καμάρα. «Απαιτούμε να σταματήσει κάθε συμμετοχή της Ελλάδας στα εγκληματικά σχέδια των πολεμοκάπηλων και των φονιάδων, να κλείσουν οι αμερικάνικες βάσεις και να πάψουν οι διευκολύνσεις, να φύγει η Ελλάδα από τον πολεμικό συνασπισμό του ΝΑΤΟ. Καμιά εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς τυχοδιωκτισμούς», επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους.
Στις 19:30, μέλη της Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ), εργατικών σωματείων, φοιτητικών συλλόγων, αλλά και τοπικών οργανώσεων, θα συγκεντρωθούν στο άγαλμα Βενιζέλου προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία. Σε ανακοίνωσή τους καλούν την Ελλάδα να μη συμμετέχει «σε αυτό το έγκλημα» και να αποχωρήσει από «τις δολοφονικές συμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ».

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok