Ενίσχυση συνεργασίας ενόπλων δυνάμεων με Ελλάδα επιθυμεί η Αίγυπτος
Παρασκευή, 20 Απριλίου 2018 10:39Την επιθυμία του να ενισχυθεί η συνεργασία των ενόπλων δυνάμεων Ελλάδας και Αιγύπτου εξέφρασε κατά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, ο ομόλογός του στρατηγός, Σέντκι Σόμπχι, κατά τη συνάντηση που είχαν χθες στο Κάιρο, σύμφωνα με τη μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα «Αλ Αχράμ».
Οι δύο υπουργοί συζήτησαν τις πρόσφατες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, γράφει η εφημερίδα στην αγγλόφωνη διαδικτυακή της έκδοση, στην οποία επικαλείται ανακοίνωση των αιγυπτιακών Ενόπλων Δυνάμεων, όπου επισημαίνεται ότι ο Αιγύπτιος υπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για το σημερινό επίπεδο συνεργασίας και διαβούλευσης μεταξύ της Αιγύπτου και της Ελλάδας στους τομείς της άμυνας και της ασφάλειας, τονίζοντας την επιθυμία του να ενισχυθεί περαιτέρω η συνεργασία των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών.
Από την πλευρά του, ο Έλληνας υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, υποστήριξε ότι η Αίγυπτος και η Ελλάδα μοιράζονται την ίδια άποψη αναφορικά με μία σειρά από θέματα για τη διεθνή ειρήνη και τις προσπάθειες για ασφάλεια.
Στη συνάντηση των δύο υπουργών συμμετείχαν αξιωματούχοι των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών, καθώς και ο Έλληνας πρέσβης στο Κάιρο, Μιχαήλ Χρήστος Διάμεσης, και ο ακόλουθος Άμυνας της Ελληνικής Πρεσβείας στο Κάιρο, Πλοίαρχος ΠΝ Βασίλειος Τσούκας, καταλήγει το ρεπορτάζ της αιγυπτιακής εφημερίδας.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
WTW launches RiskAgility Financial Modeler with expanded agentic capabilities -
Blue Carrier 2: Διαβεβαιώσεις για αποζημιώσεις από την Attica Group -
Allstate - September 2026 Monthly Release -
ΔΥΠΑ: Μειώθηκαν κατά 9% οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Σεπτέμβριο 2026 σε ετήσια βάση -
Αύξηση 4,8% στην επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια της χώρας το 9μηνο του 2026 -
QIC Study: Most Motorists in Qatar Choose Car Insurance Based on Reputation, Not Price