Επίθεση του «Ρουβίκωνα» στο Γαλλικό προξενείο
Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018 08:55Περίπου δεκαπέντε μέλη του «Ρουβίκωνα», σύμφωνα με την αστυνομία, πραγματοποίησαν την Κυριακή λίγο μετά τις 17:30 επίθεση στο Γαλλικό προξενείο στην Αθήνα.
Ειδικότερα, οι αντιεξουσιαστές πέταξαν μαύρες και κόκκινες μπογιές στο προξενείο από την πλευρά της οδού Ακαδημίας και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.
Η αστυνομία έκανε μία προσαγωγή, ενώ ο «Ρουβίκωνας» σε ανάρτησή του σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι η επίθεσή του αυτή έγινε λόγω της συμμετοχής της Γαλλίας στο βομβαρδισμό της Συρίας.
Το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του διατυπώνει την απερίφραστη καταδίκη του για την επίθεση και σημειώνει ότι «ανάλογες απαράδεκτες ενέργειες δεν επηρεάζουν τις σχέσεις φιλίας μεταξύ της Ελλάδας και της Γαλλίας, ούτε τους δεσμούς μεταξύ των λαών μας», επισημαίνοντας παράλληλα ότι «οι αρμόδιες ελληνικές αρχές προβαίνουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να εντοπισθούν οι υπαίτιοι και να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης».
Για διεθνή διασυρμό της Ελλάδας έκανε λόγο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέροντας: «Νέα επίθεση του Ρουβίκωνα στην γαλλική πρεσβεία ακριβώς απέναντι στη Βουλή. Η χώρα διασύρεται διεθνώς από μια ανίκανη κυβέρνηση που δεν θέλει ή -ακόμη χειρότερα- δεν μπορεί να συλλάβει μια φράξια τάχα αντιεξουσιαστών. Πάλι έφυγαν σαν κύριοι...».
Σχετικά Άρθρα
- Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 12 έως 16 Οκτωβρίου
- Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την απαγόρευση χρήσης κοινωνικών δικτύων από ανηλίκους κάτω των 15 ετών
- Αθώοι οι δύο ψαράδες για τον θάνατο Βαλυράκη - Έφεση από την οικογένεια
- Ποινική δίωξη σε βάρος του Φίλιππου Καμπούρη, της συζύγου του και των υπόλοιπων κατηγορουμένων
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 12 έως 16 Οκτωβρίου -
Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την απαγόρευση χρήσης κοινωνικών δικτύων από ανηλίκους κάτω των 15 ετών -
Diana Shipping Inc. Announces Time Charter Contract for m/v G. P. Zafirakis with Classic Maritime -
FARAD S.A. marks a new era of growth at its state-of-the-art facilities in Paiania -
Top Ships Inc. Announces Acquisition of four High Specification Ice Class 1A Newbuilding MR Tankers and Gross Revenue Backlog of about $1.24 Billion -
Lemonade Autonomous Car adds support for Tesla FSD V14 Lite