Εκδηλώσεις και συγκεντρώσεις για την εργατική Πρωτομαγιά
Τρίτη, 01 Μαΐου 2018 08:33Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς απευθύνουν τα Συνδικάτα της χώρας για την Πρωτομαγιά, με σκοπό να σταλεί το μήνυμα της «διεκδίκησης για σταθερή και πλήρη εργασία για όλους».
Ειδικότερα, οι ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ - ΕΚΑ θα πραγματοποιήσουν απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11:00 το πρωί για να διαδηλώσουν για δίκαιο και βιώσιμο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, συντάξεις, παροχές, ελεύθερη συνδικαλιστική δράση, σεβασμό στους δημοκρατικούς θεσμούς, στα εργατικά δικαιώματα και τις εργασιακές κατακτήσεις. Στο γενικότερο πλαίσιο των διεκδικήσεών τους, όπως αναφέρουν, αγωνίζονται για ειρήνη, δημοκρατία, δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια, ισότητα.
Τα Συνδικάτα στο κάλεσμά τους αναφέρουν ότι τα τελευταία χρόνια της κρίσης και των μνημονίων εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, ολόκληρη η ελληνική κοινωνία δοκιμάζονται σκληρά και βάναυσα, «για αυτό επιβάλλεται να δώσουμε αγωνιστικό -απεργιακό παρών στο κάλεσμα των συνδικάτων την Τρίτη 1η Μάη».
Το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει συγκεντρώσεις στην Αθήνα στις 10:00 στο Σύνταγμα, στη Θεσσαλονίκη στο Άγαλμα Βενιζέλου την ίδια ώρα και στον Πειραιά στις 11:00 στην πλατεία Καραϊσκάκη με κεντρικό σύνθημα: «Ενάντια στην εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για την τελική νίκη των λαών».
Τα Πρωτοβάθμια Σωματεία θα συγκεντρωθούν στις 10:30 στο Μουσείο με δικό τους κεντρικό σύνθημα: «Πόλεμο στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών – Νίκη στους λαούς».
Σημειώνεται ότι λόγω των προγραμματισμένων συγκεντρώσεων - πορειών για την Εργατική Πρωτομαγιά, θα ισχύσουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.
Η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και την αποφυγή κυκλοφοριακών προβλημάτων, συνιστά στους οδηγούς να αποφύγουν τη διέλευση από τις περιοχές των συγκεντρώσεων και να ακολουθούν τα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 12 έως 16 Οκτωβρίου -
Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την απαγόρευση χρήσης κοινωνικών δικτύων από ανηλίκους κάτω των 15 ετών -
Diana Shipping Inc. Announces Time Charter Contract for m/v G. P. Zafirakis with Classic Maritime -
FARAD S.A. marks a new era of growth at its state-of-the-art facilities in Paiania -
Top Ships Inc. Announces Acquisition of four High Specification Ice Class 1A Newbuilding MR Tankers and Gross Revenue Backlog of about $1.24 Billion -
Lemonade Autonomous Car adds support for Tesla FSD V14 Lite