Το μεσημέρι στην Αθήνα Κάρολος και Καμίλα

Τετάρτη, 09 Μαΐου 2018 08:55

Στην Ελλάδα καταφθάνουν σήμερα το μεσημέρι ο πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος και η σύζυγός του δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλα, στο πλαίσιο τριήμερης επίσημης επίσκεψης, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Πρόκειται για τη δεύτερη επίσημη επίσκεψη του πρίγκιπα της Ουαλίας Καρόλου στην Ελλάδα, καθώς η πρώτη είχε πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο του 1998, και την πρώτη επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας για τη δούκισσα της Κορνουάλης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρίγκιπας Κάρολος έχει επισκεφθεί αρκετές φορές τη χώρα μας στο παρελθόν, στο πλαίσιο ιδιωτικών επισκέψεων, ενώ διατηρεί στενούς δεσμούς με το Άγιον Όρος, το οποίο έχει επισκεφθεί πολλές φορές και ειδικότερα τη Μονή Βατοπεδίου. Επίσης, αρκετές φορές έχει επισκεφθεί ιδιωτικώς τα νησιά του Ιονίου, δείχνοντας ιδιαίτερη προτίμηση στη Λευκάδα. Εξάλλου, ο πατέρας του Καρόλου, πρίγκιπας Φίλιππος, σύζυγος της Βασίλισσας Ελισάβετ, γεννήθηκε στην Κέρκυρα.

Όπως έχει γίνει γνωστό από τη βρετανική πλευρά, η επίσκεψη του πριγκιπικού ζεύγους στην Ελλάδα, έχει σκοπό να τιμήσει τους μακραίωνους δεσμούς μεταξύ Ελλάδας και Βρετανίας. 

Το πριγκιπικό ζεύγος θα επισκεφθεί την Αθήνα και την Κρήτη. Λόγω των αυξημένων μέτρων ασφαλείας, συνιστάται στους οδηγούς προσοχή, κυρίως σε όσους θα βρεθούν στις περιοχές που θα επισκεφθεί το πριγκιπικό ζεύγος.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα του πριγκιπικού ζεύγους έχει ως εξής:

Τετάρτη 8 Μαΐου
Ο Κάρολος και η Καμίλα θα καταφθάσουν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» την Τετάρτη στις 14:50. Αμέσως θα μεταβούν στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη όπου θα πραγματοποιηθεί τελετή κατάθεσης στεφάνου, ενώ στη συνέχεια θα υπάρξει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο. Στη συνέχεια ο πρίγκιπας Κάρολος θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Το βράδυ στις 20:30 το πριγκιπικό ζεύγος θα παρακαθίσει σε επίσημο δείπνο που θα παραθέσει ο κ. Παυλόπουλος στο Προεδρικό Μέγαρο.

Πέμπτη 10 Μαΐου
Την Πέμπτη στις 10:10 το πρωί ο πρίγκιπας Κάρολος θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο. Στις 11:30 το πριγκιπικό ζεύγος θα επισκεφτεί το Συμμαχικό Στρατιωτικό Κοιμητήριο, όπου ο πρίγκιπας Κάρολος θα καταθέσει στεφάνι. Αμέσως μετά, ο πρίγκιπας της Ουαλίας θα μεταβεί στον Πειραιά για να επισκεφτεί το HMS Echo και την ακταιωρό της Βρετανικής Συνοριακής Δύναμης HMC Valiant που συνεργάζεται με το Ελληνικό Λιμενικό Σώμα σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης προσφύγων και μεταναστών στο Αιγαίο. Στη συνέχεια, θα επισκεφθεί το Άλσος Ελληνικής Ναυτικής Παράδοσης στο Φλοίσβο του Παλαιού Φαλήρου και ειδικότερα το θωρηκτό - καταδρομικό «Γ. Αβέρωφ», και την Τριήρη «Ολυμπιάς» του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού. Παράλληλα, η Καμίλα στις 12:30 θα επισκεφθεί τη Μονή Καισαριανής, όπου και θα συμμετάσχει σε εκπαιδευτική δραστηριότητα με μαθητές με θέμα το παιδικό βιβλίο με αφορμή την ανακήρυξη της Αθήνας ως την Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018.

Παρασκευή 11 Μαΐου
Την Παρασκευή ο πρίγκιπας της Ουαλίας και η δούκισσα της Κορνουάλης θα επισκεφτούν την Κρήτη και συγκεκριμένα τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού. Αφού περιηγηθούν στον αρχαιολογικό χώρο, ο πρίγκιπας Κάρολος θα επισκεφθεί τους χώρους της Βρετανικής Αρχαιολογικής Σχολής, ενώ η Καμίλα περίπου στις 13:45 θα μεταβεί στο Οινοποιείο Λυραράκη. Λίγο αργότερα, στις 14:30 περίπου θα μεταβούν στις Άνω Αρχάνες Ηρακλείου, όπου θα ενημερωθούν για το έργο της ΜΚΟ Οργανισμός Ανάπτυξης Ηρακλείου που συμμετέχει στο Πρόγραμμα Στέγασης και Ομαλής Ένταξης Προσφύγων στην τοπική κοινωνία και θα συνομιλήσουν με μετανάστες, εθελοντές και μέλη της κοινότητας στο Παλαιό Σχολείο. Στις 15:15 το μεσημέρι το πριγκιπικό ζεύγος θα φθάσει στις Αρχάνες, όπου μέχρι τις 4 το μεσημέρι θα παρακολουθήσουν τοπικές πολιτιστικές εκδηλώσεις. Στις 16:20 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί με ειδική πτήση η αναχώρησή τους από το αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης».

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok