Δις ισόβια στους δράστες της δολοφονίας των δύο αστυνομικών στου Ρέντη
Τετάρτη, 09 Μαΐου 2018 10:16Με ποινές δύο φορές ισόβια και πολυετείς καθείρξεις στους δύο βασικούς κατηγορούμενους, αλλά και με ανατροπή της πρώτης απόφασης για τον τρίτο κατηγορούμενο ολοκληρώθηκε η δευτεροβάθμια δίκη για τη δολοφονία των δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ τον Μάρτιο του 2011, κατά τη διάρκεια συμπλοκής στου Ρέντη μετά από καταδίωξη δραστών ληστείας.
Η ετυμηγορία του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για το αποκαλούμενο «μακελειό στου Ρέντη», που κατέληξε στο θάνατο των αστυνομικών Γιάννη Ευαγγελινέλη, 23 ετών, και Γιώργου Σκυλογιάννη, 22 ετών, και τον τραυματισμό άλλων δύο συναδέλφων τους, επεφύλασσε εκ διαμέτρου αντίθετη κρίση από την πρωτοβάθμια για έναν εκ των κατηγορουμένων.
Πρόκειται για το Γιώργο Εμερτζίδη, ο οποίος σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί σε δις ισόβια για συνέργεια στις δύο εν ψυχρώ δολοφονίες και σήμερα αθωώθηκε για αυτές τις κατηγορίες. Αντίθετα με το Γιώργο Εμερτζίδη, ο οποίος καταδικάστηκε σε μικρή ποινή μόνο για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, το δικαστήριο επέβαλε στους άλλους δύο βασικούς κατηγορουμένους, Ιωάννη Σαβίδη και Ανδρέα Ποφίδη, ποινή ισόβιας και επιπλέον 25ετούς κάθειρξης -συνολικά η επιπλέον ποινή είναι 66 έτη- καταδικάζοντάς τους ως φυσικούς αυτουργούς της δολοφονίας των αστυνομικών και του τραυματισμού των άλλων δύο.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
Eurolife FFH: 10 χρόνια συμμετοχής στην Εθνική Εβδομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών -
ΜΙΝΕΤΤΑ Goes Morocco: 80 συνεργάτες σε ένα ταξίδι επιβράβευσης γεμάτο εμπειρίες -
Allianz SE, Εθνική Τράπεζα και Allianz Ελλάδος υπέγραψαν οριστική συμφωνία για μειοψηφική συμμετοχή και στρατηγική συνεργασία bancassurance -
Πέθανε η ηθοποιός Μπέτυ Βαλάση -
Τράπεζα Κύπρου: Παράταση της θητείας του Διευθύνοντος Συμβούλου Πανίκου Νικολάου έως το 2031 -
TAP Air Portugal: Στη Lufthansa το 44,9% με απόφαση της πορτογαλικής κυβέρνησης