Αναβαθμίζει την Ελλάδα ο οίκος αξιολόγησης DBRS
Δευτέρα, 02 Ιουλίου 2018 09:24Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης DBRS αναβάθμισε το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο της Ελλάδας σε Β (υψηλό) από Β και διατήρησε τη θετική τάση του.
«Ο DBRS θεωρεί ότι η ανακοίνωση του Eurogroup για την Ελλάδα, που δημοσιεύθηκε στις 22 Ιουνίου, δικαιολογεί μια έκτακτη αξιολόγηση του αξιόχρεου», όπως αναφέρει ο οίκος.
Ο διεθνής οίκος σημειωνει ότι η αναβάθμιση στηρίζεται στα νέα μεσοπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους και τον καθορισμό του δικτύου ασφαλείας για τη ρευστότητα.
«Ο DBRS θεωρεί την ελάφρυνση του χρέους ως υποστηρικτική της δυνατότητας αποπληρωμής του δημόσιου χρέους μεσοπρόθεσμα. Μετά την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος προσαρμογής του ESM τον Αύγουστο, το δίχτυ ασφαλείας ρευστότητας προσφέρει ένα προληπτικό χρηματοδοτικό απόθεμα, ενώ η Ελλάδα επανέρχεται στις εκδόσεις ομολόγων», σημειώνεται.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
Alpha Bank: Μεταβίβαση χαρτοφυλακίου κόκκινων δανείων €200 εκατ. στη Fortress -
Thessaly Evros Pass 2026: Εκπνέει η προθεσμία για τις αιτήσεις – Έως 250 ευρώ η ενίσχυση -
5ο Διεθνές Wellbeingr Forum: Η ψυχική υγεία και ευεξία σε έναν κόσμο που αλλάζει -
Ανακαίνιση κατοικίας: Έως 30 Σεπτεμβρίου η προθεσμία - Επιδότηση έως 36.000 ευρώ -
Καιρός: Άστατο σκηνικό όλη την εβδομάδα στα ανατολικά και νότια τμήματα - Λιακάδα και υψηλές θεροκρασίες στην υπόλοιπη χώρα -
Β. Κικίλιας: «Στο Υπουργείο Ναυτιλίας ανακόψαμε επιπλέον ενεργειακή ακρίβεια και αυξήσεις τιμών»