Η συμφωνία για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους τονώνει την εμπιστοσύνη των επενδυτών, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο «περισσότερες ελπίδες για τους Έλληνες», ενώ την ίδια ώρα η οικονομία «επανέρχεται στη ζωή», γράφουν οι Financial Times.
Σε σχετικό άρθρο τους οι Financial Times φιλοξενούν δηλώσεις του καθηγητή Γ. Παγουλάτου, στις οποίες αναφέρει: «Ωστόσο, οι ευκαιρίες για εργασία είναι ακόμα περιορισμένες, όπως και τα τραπεζικά δάνεια. Υπάρχει τώρα καθαρότητα και μακροπρόθεσμα μετά τη συμφωνία για το χρέος, υπάρχει η δυνατότητα για μεγαλύτερη ευελιξία απ’ ό,τι πριν μια δεκαετία κι αυτό θα διευκολύνει την προσέλκυση επενδύσεων».
Όπως σημειώνεται, «οι προθεσμίες τηρήθηκαν, καθώς οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι στην Ελλάδα επέδειξαν μεγαλύτερη διάθεση συνεργασίας με ΔΝΤ και ΕΕ, ενώ η αλλαγή της κυβερνητικής στάσης σε συνδυασμό με την αυστηρή μεταμνημονιακή επιτήρηση των πιστωτών της Ελλάδας εντείνει τις ελπίδες ότι πιθανόν δεν θα υπάρξει οπισθοδρόμηση στο θέμα των μεταρρυθμίσεων».
Ωστόσο, «η ανάκαμψη δεν θα είναι ομοιόμορφη για όλους τους κλάδους της οικονομίας. Οι τράπεζες αντιμετωπίζουν δυσκολίες, ενώ και η ανεργία παραμένει τρεις φορές υψηλότερη από τον μέσο όρο στην ΕΕ», καταλήγουν οι Financial Times.



