ETHNIKI 300x250 July26 HOME

ΜΙΝΕΤΤΑ 300x250 banner ΗP

ARAG 300x250 HP

INTERLIFE 300x250 2021 Home

New Poseidon 300x250 banner FP

Αναζήτηση

 

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΔΙΕΘΝΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ
  • ENGLISH

Eurogroup: Η Γερμανία παγώνει τη δόση των 15 δις λόγω ΦΠΑ στα νησιά

Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2018 08:30

Θα καθυστερήσει τελικά η εκταμίευση των 15 δις, όπως αποφασίστηκε στο Eurogroup, καθώς η δόση δεν θα εκταμιευθεί τις επόμενες ημέρες, αλλά μέχρι τις αρχές Αυγούστου, έως ότου η ελληνική κυβέρνηση προχωρήσει σε περικοπές ύψους 28 εκατομμυρίων.

Το Βερολίνο ζήτησε τις περικοπές ως ισοδύναμα μέτρα για τη μονομερή απόφαση της Ελλάδας να επεκτείνει το καθεστώς μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά, όπως εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Η έγκριση της δόσης από τη Γερμανία είναι συνδεδεμένη με την απόφαση των ελληνικών αρχών για την επέκταση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά», διευκρίνισε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ, προσθέτοντας ότι η ελληνική πλευρά «δεσμεύτηκε να κάνει περικοπές ύψους 28 εκατομμυρίων».

Το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο από το Βερολίνο πως η Ελλάδα δεν μπορεί να παίρνει μόνη της τέτοιες αποφάσεις.

Όπως είχε άλλωστε μεταδοθεί από τα τοπικά ΜΜΕ, η ανακοίνωση για τον μειωμένο ΦΠΑ είχε ξαφνιάσει τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ. Ρέγκλινγκ και Σεντένο ήταν επίσης ξεκάθαροι σε ό,τι αφορά και τις προνομοθετημένες περικοπές των συντάξεων από τον Ιανουάριο του 2019.

«Το επόμενο στάδιο, το τέλος του προγράμματος είναι πολύ σημαντικό για τη δημιουργία εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα», είπε ο χαρακτηριστικά κ. Σεντένο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

ΕΚΤ: Αμετάβλητα τα επιτόκια για όσο χρειαστεί

ΑΑΔΕ: Σήμερα η επιστροφή φόρου σε 269.459 δικαιούχους

επιστροφή στην κορυφή

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Στημένα παιχνίδια μπάσκετ: Στον ανακριτή ο Παναγιώτης Γιαννάκης τη Δευτέρα
  • ΟΔΔΗΧ: Δημοπρασία τρίμηνων εντόκων γραμματίων στις 27 Οκτωβρίου 2026
  • e-ΕΦΚΑ: Από τις 2 Νοεμβρίου μόνο ηλεκτρονικά οι αιτήσεις συνταξιοδότησης στο Δημόσιο
  • Ένωση Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων: Γεύμα εργασίας με τον αρχηγό του Λιμενικού
  • Β. Κικίλιας: «Η εξωτερική πολιτική είναι αέναη μάχη - Ούτε βήμα πίσω στα κυριαρχικά μας δικαιώματα»
  • Danske Bank becomes the first bank in the Nordic countries to enable business customers to bank through AI agents

Copyright ©2026 e-Asfalistiki


main version