ETHNIKI 300x250 July26 HOME

ΜΙΝΕΤΤΑ 300x250 banner ΗP

ARAG 300x250 HP

INTERLIFE 300x250 2021 Home

New Poseidon 300x250 banner FP

Αναζήτηση

 

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΔΙΕΘΝΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ
  • ENGLISH

Fitch: Υποβαθμίζει τις εκτιμήσεις για την Τουρκία

Τρίτη, 04 Σεπτεμβρίου 2018 13:05

Στην υποβάθμιση των εκτιμήσεων για την τουρκική οικονομία για την περίοδο 2018-2020 εστιάζει ο οίκος αξιολόγησης Fitch. 

Μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι η ραγδαία πτώση της λίρας θα αναγκάσει την τουρκική οικονομία να αναδιαταχθεί, μέσω του μικρότερου ρυθμού ανάπτυξης και της μείωσης του ελλείμματος στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών. 

Ο ρυθμός ανάπτυξης θα διαμορφωθεί στο 3,8% το 2018 και στο 1,2% το 2019, καθώς στα τελευταία τρία τρίμηνα του τρέχοντος έτους θα σημειωθεί συρρίκνωση του ΑΕΠ. 

Οι παραπάνω εκτιμήσεις είναι κατά 0,7 και κατά 2,4 ποσοστιαίες μονάδες, αντίστοιχα, μικρότερες σε σχέση με τις πρότερες προβλέψεις του χρηματοπιστωτικού οίκου. 

Ωστόσο, εκτιμάει ότι θα υπάρξει ανάκαμψη της τουρκικής ανάπτυξης το 2020, με τον ετήσιο ρυθμό να διαμορφώνεται στο 3,9%. 

Όλες οι εκτιμήσεις, πάντως, υπόκεινται σε μία σειρά σημαντικών αβεβαιοτήτων, όπως για παράδειγμα οι χρηματοπιστωτικές πιέσεις, οι γεωπολιτικές εντάσεις και οι πιθανές κεφαλαιακές εκροές, σπεύδει να διευκρινίσει ο Fitch.

Αναφορικά με τη νομισματική πολιτική, καθιστά πιθανή την αύξηση των επιτοκίων της κεντρικής τράπεζας, στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης της λίρας, αν και οι επικείμενες αυξήσεις δεν θα είναι ικανές να αποτρέψουν τον περιορισμό του πληθωρισμού σε μονοψήφια επίπεδα, τουλάχιστον έως τα μέσα του 2020.

Τέλος, ο αμερικανικός οίκος ξεκαθαρίζει ότι η πιθανότητα επιβολής κεφαλαιακών περιορισμών ή υπαγωγής σ' ένα πακέτο βοήθειας του ΔΝΤ παραμένει εξαιρετικά μικρή. 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Türk Telekom: Τρεις τράπεζες εξαγοράζουν το 55%

ΣτΕ: Ακύρωσε τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο κρασί

επιστροφή στην κορυφή

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Jaguar: Νέο ηλεκτρικό Type 01 με αρχική τιμή τα 130.500 δολάρια
  • Allstate to hold Q3 2026 earnings call Nov. 5, 2026
  • Ποινική δίωξη σε βάρος του Φίλιππου Καμπούρη, της συζύγου του και των υπόλοιπων κατηγορουμένων
  • Υδρόγειος Ασφαλιστική: Η Choose αναλαμβάνει την επικοινωνία για τη νέα εταιρική της ταυτότητα
  • HDI Global: Διεθνής επέκταση στον κλάδο υγειονομικής περίθαλψης με επικεφαλής τον Colin Lavey
  • ΟΔΔΗΧ: Στο 2,38% το επιτόκιο των εντόκων γραμματίων τρίμηνης διάρκειας

Copyright ©2026 e-Asfalistiki


main version