Παράταση μέχρι 30 Νοεμβρίου για το 2% υπέρ ΕΔΟΕΑΠ στο διαδίκτυο

Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2018 10:33

Παράταση μέχρι την Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου, ανακοίνωσε ο ΕΔΟΑΠ όσον αφορά στην ημερομηνία υποβολής και καταβολής της ΑΚΕΕΔ (Αναλυτικής Κατάστασης Ειδικής Εισφοράς Διαδικτύου) μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής του ΕΔΟΕΑΠ.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι η ΑΚΕΕΔ υποβάλλεται ανά μήνα, για το χρονικό διάστημα από 16/11/2017 έως και 30/9/2018, ΜΟΝΟ στην περίπτωση που υπήρχε σχετική δαπάνη, ενώ επιβεβαιώνει πληροφορίες που ανέφεραν πως είναι πιθανό να δοθεί παράταση από τον Ενιαίο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Επικούρησης, Ασφάλισης και Περίθαλψης (ΕΔΟΕΑΠ) για την καταβολή της ειδικής εισφοράς Διαδικτύου (2% υπέρ ΕΔΟΕΑΠ) και την υποβολή Αναλυτικής Κατάστασης Ειδικής Εισφοράς Διαδικτύου (Α.Κ.Ε.Ε.Δ.) επί των αμοιβών των υπηρεσιών διαφήμισης ή προβολής ή της προώθησης πωλήσεων προϊόντων ή διάθεσης υπηρεσιών που τελούνται αποκλειστικά ή κατά κύριο λόγο μέσω διαδικτύου, για την τιμολογημένη διαφημιστική δαπάνη του προηγούμενου μήνα.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες από τη Γενική Συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου, είναι πιθανόν η καταβολή της τιμολογημένης δαπάνης του χρονικού διαστήματος από 16.11.2017 έως και 31.8.2018 να τεθεί σε καθεστώς δόσεων (4) ή στις γενικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης περί δυνατότητας υπαγωγής επιχειρήσεων και επαγγελματιών για αποπληρωμή οφειλών στα Ταμεία σε 120 δόσεις.

Όλα θα κριθούν πάντως στο Συμβούλιο της Επικρατείας, στις 17 Δεκεμβρίου, οπότε και εκδικάζεται η προσφυγή των ιδιοκτητών κατά της εισφοράς 2% επί του διαφημιστικού τζίρου.

Θυμίζουμε ότι υπόχρεοι της καταβολής είναι οι διαφημιζόμενοι ή προβαλλόμενοι μέσω διαδικτύου, φυσικά ή νομικά πρόσωπα με κατοικία ή έδρα στην Ελλάδα, εφόσον η έδρα της επιχείρησης που παρέχει σε αυτό το πρόσωπο την υπηρεσία διαφήμισης ή προβολής ή εν γένει προώθησης προϊόντος δεν είναι στην Ελλάδα, και δεν έχει υποχρέωση απόδοσης της εργοδοτικής εισφοράς ποσοστού 2% επί του κύκλου εργασιών της. Η Αναλυτική Κατάσταση Ειδικής Εισφοράς στο Διαδίκτυο (ΑΚΕΕΔ) θα υποβάλλεται υποχρεωτικά στον ΕΔΟΕΑΠ, ηλεκτρονικά διαμέσου της ηλεκτρονικής εφαρμογής του Οργανισμού έως την τελευταία ημερολογιακή ημέρα του μήνα που έπεται της περιόδου που αναφέρεται και περιλαμβάνει στοιχεία αποκλειστικά της χρονικής περιόδου στην οποία αναφέρεται (μήνας). Το αναλογούν ποσό καταβάλλεται στον ΕΔΟΕΑΠ έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα που έπεται της περιόδου που αναφέρεται. Ως ημερομηνία υποβολής θεωρείται πάντοτε η ημερομηνία αποδοχής και επιτυχούς καταχώρισης της ΑΚΕΕΔ στον ΕΔΟΕΑΠ.

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok