Παρατείνονται μέχρι το τέλος του 2020 οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ στα 5 νησιά του Αιγαίου
Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2020 15:58Την παράταση της ισχύος των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ για τα νησιά Λέρο, Λέσβο, Κω, Σάμο και Χίο, που σηκώνουν το βάρος της διαχείρισης του μεταναστευτικού προβλήματος, προβλέπει η Κοινή Απόφαση που υπέγραψαν οι υφυπουργοί Οικονομικών, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος και κ. Θόδωρος Σκυλακάκης.
Με την απόφαση αυτή παρατείνεται έως και τις 31.12.2020 η μείωση κατά τριάντα τοις εκατό (30%) των συντελεστών ΦΠΑ για τα αγαθά και τις υπηρεσίες που προβλέπονται στις διατάξεις των παρ. 4 και 5 του άρθρου 21 του ν. 2859/2000 (Κώδικας ΦΠΑ).
Η απόφαση αυτή συνιστά έμπρακτη στήριξη της οικονομίας αυτών των νησιών, τα οποία, πέρα από τις συνέπειες της πανδημίας, αντιμετωπίζουν και τις επιπτώσεις του μεταναστευτικού, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
ΟΠΕΚΕΠΕ: Έφοδος της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας στις κτηνιατρικές υπηρεσίες Τρικάλων και Λάρισας -
Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας: Προειδοποίηση για κυβερνοεπιθέσεις σε συστήματα ψύξης -
Singapore Airlines: Επένδυση-μαμούθ 2 δισ. δολαρίων για τη ριζική ανακαίνιση των καμπινών και των υπηρεσιών της -
Εθνική Ασφαλιστική: Οκτώ διακρίσεις στα Content Marketing Awards 2026 και Peak Awards 2026 -
Pizza Fan: «Πράσινο φως» για την επαναλειτουργία των καταστημάτων με απόφαση της Αρχής για το Ξέπλυμα -
Ναυπηγεία Σαλαμίνας - Naval Group: Νέα συμφωνία για την κατασκευή σουηδικών φρεγατών FDI