ETHNIKI 300x250 July26 HOME

ΜΙΝΕΤΤΑ 300x250 banner ΗP

ARAG 300x250 HP

INTERLIFE 300x250 2021 Home

New Poseidon 300x250 banner FP

Αναζήτηση

 

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΔΙΕΘΝΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ
  • ENGLISH

Παράταση έως τις 30 Ιουνίου για τη ρύθμιση οφειλών δανειοληπτών του πρώην ΟΕΚ

Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2021 11:12

Παρατείνεται, μέχρι την Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2021, η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων για τη ρύθμιση αποπληρωμής οφειλών δανειοληπτών που χορηγήθηκαν από ίδια κεφάλαια του τέως Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ), κατόπιν της αρ. 6643/130/1.12.2020 απόφασης του Δ.Σ. του Οργανισμού και της δημοσίευσης της αρ. 50530/2821/03.02.2021 Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚ Β' 458/06.02.2021).

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), από σήμερα, επαναλειτουργεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτήσεων των δανειοληπτών για ρύθμιση στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.oaed.gr/aitese-gia-ypagoge-stis-rythmiseis-daneiolepton-apo-kephalaia-t.oek.

Συγκεκριμένα, στον ιστότοπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr - στο πεδίο «Κοινωνική Πολιτική» - οι ενδιαφερόμενοι δανειολήπτες επιλέγουν «Ρύθμιση αποπληρωμής οφειλών δανειοληπτών που χορηγήθηκαν από ίδια κεφάλαια του καταργηθέντος ΟΕΚ», στη συνέχεια επιλέγουν «Σύνδεση στη νέα εφαρμογή», εισέρχονται με τους κωδικούς ΤaxisNet και ακολουθούν τις οδηγίες που δίνονται αναλυτικά στον «Οδηγό Συμπλήρωσης Αίτησης Υπαγωγής για τις ρυθμίσεις».

Οι δανειολήπτες δύναται να ωφεληθούν από τις ευνοϊκές ρυθμίσεις αποπληρωμής των οφειλών τους, όπως:

- Μείωση κατά 15% του αρχικού ποσού δανείου για όλους τους δανειολήπτες.

- Διαγραφή οφειλής, εφόσον ο δανειολήπτης έχει καταβάλει συνολικό ποσό τουλάχιστον 60% του τελικού ποσού δανείου.

- Διαγραφή οφειλής έως 6.000 ευρώ.

- Διαγραφή τόκων κεφαλαίου και υπερημερίας που έχουν επιβληθεί και δεν έχουν εισπραχθεί.

- Ένταξη στις ρυθμίσεις δικαιούχων που έχουν καταθέσει αίτημα του αρ. 4 του Ν. 3869/2010.

- Αποσαφήνιση του όρου «ιδιοκατοίκηση», μοναδική προϋπόθεση ένταξης στις ρυθμίσεις, με δυνατότητα υπαγωγής σε αυτές, κατ' εξαίρεση σε μη ιδιοκατοικούντες δικαιούχους, εφόσον σε καμία περίπτωση δεν προκύπτει εκμετάλλευση της παραχωρηθείσας κατοικίας.

- Επιμήκυνση κατά 10 έτη του χρόνου αποπληρωμής της οφειλής.

- Εκπτώσεις σε περίπτωση ταχύτερης αποπληρωμής του δανείου (ποσοστό 40%, εάν ο δικαιούχος καταβάλλει το 60% του τελικού ποσού δανείου εντός 5 ετών και 20%, εάν καταβάλλει το 80% της οφειλής εντός 8 ετών).

- Αναστολή πληρωμής, τμηματικά για 6 έως 36 μήνες, εφόσον ο δανειολήπτης εντάσσεται αποδεδειγμένα στην κατηγορία των ανέργων.

- Ρυθμίσεις καταβολής ελάχιστης μηνιαίας δόσης, ανάλογα με το συνολικό χρέος και το οικογενειακό εισόδημα, κατόπιν αιτιολογημένης αίτησης προς τον ΟΑΕΔ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Alpha Bank: Μειωμένο κατά 1,1% το ακαθάριστο διαθέσιμο εισόδημα στο εννεάμηνο του 2020

Στουρνάρας: Επενδύσεις ύψους 5,5 δισ. ευρώ θα χρηματοδοτηθούν φέτος από το Ταμείο Ανάκαμψης

επιστροφή στην κορυφή

Σχετικά Άρθρα

  • Πιερρακάκης για 120 δόσεις: Δίνουμε ουσιαστικές λύσεις στους πολίτες που θέλουν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους
  • Εξωδικαστικός: Νέο ρεκόρ ρυθμίσεων οφειλών τον Μάρτιο
  • Ρύθμιση οφειλών προς τον Δήμο Θεσσαλονίκης
  • Εξωδικαστικός: Ρυθμίσεις άνω των 2 δισ. ευρώ το επόμενο εξάμηνο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • DryDel’s CEO at the stage of 28th Annual Marine Money Greek Ship Finance Forum
  • Χίος: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο για την 4μηνη διακοπή λειτουργίας του αεροδρομίου
  • Orilina Properties: Προσύμφωνο πώλησης συγκροτήματος γραφείων στη Νέα Κηφισιά, με τίμημα άνω των 45 εκατ. ευρώ
  • Ενημερωτική εκδήλωση της ΕΑΕΕ με κεντρικό μήνυμα «Φυσικές καταστροφές - Χτίζοντας μια πιο ανθεκτική Ελλάδα»
  • Β. Κικίλιας από το Τόκιο: «Εμβάθυνση της ναυτιλιακής συνεργασίας Ελλάδας-Ιαπωνίας με έμφαση στους λιμένες, τα ναυπηγεία και την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας»
  • Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 19 Οκτωβρίου έως 23 Οκτωβρίου

Copyright ©2026 e-Asfalistiki


main version