Παραιτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΧΣ
Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2021 16:27Παραιτήθηκε από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) o Μάρτιν Τζούρντα.
Ο Τζούρντα είχε τοποθετηθεί στη θέση αυτή τον Ιούνιο του 2017 και η τριετής θητεία του που έληξε τον Μάιο του 2020 ανανεώθηκε το περασμένο καλοκαίρι.
Ο Μάρτιν Τζούρντα είχε προ λίγων ημερών αποκαλύψει μέρος του χρονοδιαγράμματος της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς, ήτοι την πρόθεση του Ταμείου να μειώσει το ποσοστό του στην Τράπεζα Πειραιώς κάτω του 30% από 61,3% σήμερα.
Επίσης, χρονικά η πληροφορία έρχεται μετά την παραίτηση του μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ταμείου, Μαρίκας Φραγκάκη.
Το υπουργείο Οικονομικών, σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές και τους θεσμούς, θα πρέπει τώρα να αναζητήσει το διάδοχο σχήμα, με τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο, Ηλία Ξηρουχάκη, και τα μέλη του γενικού συμβουλίου να παραμένουν.
Σχετικά Άρθρα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
IMO Secretary-General mourns seafarers killed during rescue of hijacked ship -
Citi Becomes First Bank to Launch Multi-Market Instant Payments on the Swift Payments Scheme -
HSBC launches HSBCnio digital banking solution for businesses -
Συνολικά 188 νεκροί σε δυστυχήματα στον αγροτικό κλάδο από το 2022 -
Εθνική Τράπεζα: Τριήμερη παρουσία στο οικοσύστημα καινοτομίας της Κύπρου -
Το MedWatch επεκτείνεται σε οδοντιάτρους, φυσικοθεραπευτές και διαιτολόγους