ΕΒΕΑ: Παραιτήθηκε από υποψήφιος πρόεδρος ο Συγγελίδης - Μόνος υποψήφιος ο Μπρατάκος

Δευτέρα, 16 Αυγούστου 2021 14:06
ΕΒΕΑ: Παραιτήθηκε από υποψήφιος πρόεδρος ο Συγγελίδης - Μόνος υποψήφιος ο Μπρατάκος

Την παραίτησή του από υποψήφιος πρόεδρος του ΕΒΕΑ, μετά τον αδόκητο θάνατο του Κωνσταντίνου Μίχαλου, αλλά και από μέλος του Επιμελητηρίου, ανακοίνωσε ο επιχειρηματίας Γιάννης Συγγελίδης.

Ο Γιάννης Συγγελίδης ανέλαβε ως Α΄ αντιπρόεδρος προσωρινά καθήκοντα προεδρεύοντος στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών μετά το θάνατο του Κωνσταντίνου Μίχαλου από ανακοπή καρδιάς την Παρασκευή, 6 Αυγούστου. Επίσης προανήγγειλε την υποψηφιότητά του για τη θέση του Προέδρου, την Πέμπτη 12 Αυγούστου.

Με επιστολή του στον Γιάννη Μπρατάκο, Β΄ αντιπρόεδρο του ΕΒΕΑ, ανακοίνωσε την παραίτησή του από τη θέση του Α΄ αντιπροέδρου, καθώς και από αυτή του μέλους του ΔΣ του Επιμελητηρίου, δίνοντας του «το δαχτυλίδι» για τη θέση του προέδρου, όπως άλλωστε επιθυμούσε και το Μαξίμου, καθώς ο Γιάννης Μπρατάκος είναι γιος του προσφάτως αποβιώσαντος υπουργού της Νέας Δημοκρατίας και διευθυντή του κόμματος, Άγγελου Μπρατάκου.

Με την παραίτηση Συγγελίδη χηρεύουν οι θέσεις του Α΄και Β΄αντιπροέδρου οι οποίες καταλαμβάνονται από τον Σταύρο Καφούνη, πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών και αντιπρόεδρο ΕΣΕΕ, στη θέση του Α΄αντιπροέδρου και τον Νίκο Βασιλείου, της BRIGHT Ειδικός Φωτισμός ΑΕ, στη θέση του Β΄ αντιπροέδρου.

Η επιστολή του Ιωάννη Συγγελίδη έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κύριε Β΄ αντιπρόεδρε,

Μετά τον αδόκητο και ξαφνικό θάνατο του προέδρου μας Κωνσταντίνου Μίχαλου και κατόπιν ώριμης σκέψης, σας γνωστοποιώ την παραίτησή μου από τη θέση του Α΄ αντιπροέδρου, καθώς και από αυτήν του μέλους του ΔΣ του ΕΒΕΑ.

Μετά από δέκα χρόνια εποικοδομητικής συνεργασίας, μετά από μία αγαστή συνεργασία με τον Κωνσταντίνο Μίχαλο, υπηρετώντας απαρέγκλιτα τις αρχές και τις αξίες του επιμελητηριακού θεσμού, θεωρώ ότι έφτασε η στιγμή να κλείσει αυτός ο κύκλος για μένα. Οι ευθύνες και οι απαιτήσεις που πηγάζουν από την επιχειρηματική μου δραστηριότητα όλο και διευρύνονται καθιστώντας το λιγοστό μέχρι σήμερα ελεύθερό μου χρόνο πλέον ανύπαρκτο.

Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όλα τα μέλη του ΔΣ του ΕΒΕΑ για την στήριξή τους όλα αυτά τα χρόνια καθώς και τα στελέχη του επιμελητηρίου μας για τον ζήλο που επέδειξαν και την επάρκεια με την οποία ανταποκρίθηκαν στις υψηλές απαιτήσεις που η πιο δύσκολη δεκαετία για την ελληνική οικονομία μας επιφύλασσε.

Εύχομαι στη νέα διοίκηση να ανταποκριθεί με την ίδια επιτυχία στις προκλήσεις του μέλλοντος.

Μετά τιμής,

Ιωάννης Συγγελίδης

Α΄ αντιπρόεδρος ΕΒΕΑ»

Videos

 • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

  • Watch Video

 • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

  • Watch Video

 • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

  • Watch Video

 • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

  • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok