Αποχώρηση Χατζηθεοδοσίου από την ΚΕΕΕ μετά το παρασκήνιο της «αποπομπής» του - Καταγγέλλει πραξικόπημα

Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου 2022 14:19
Αποχώρηση Χατζηθεοδοσίου από την ΚΕΕΕ μετά το παρασκήνιο της «αποπομπής» του - Καταγγέλλει πραξικόπημα

Αποχωρεί τελικά από την θέση του Προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων ο κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, μετά την «πραξικοπηματική» όπως αναφέρει αντικατάστασή του με άνωθεν εντολή. Θα παραμείνει πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Ακολουθεί η δήλωσή του:

«Σήμερα συντελέστηκε μία κίνηση πραξικοπηματικού χαρακτήρα, μεθοδευμένη από εξωθεσμικά κέντρα εξουσίας, που με μία ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά της ΚΕΕΕ συντόνισαν την ανατροπή μου.

Σχεδόν 6 μήνες μετά τον αδόκητο χαμό του Κωνσταντίνου Μίχαλου και την ομόφωνη εκλογή μου ως Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, κάποια «πρόθυμα» μέλη της Διοικητικής Επιτροπής έθεσαν θέμα αντικατάστασης μου. Πρόκειται για κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία του Επιμελητηριακού θεσμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλο αυτό το διάστημα οι όποιες αποφάσεις για δράσεις της ΚΕΕΕ είχαν ληφθεί ομόφωνα. Προφανώς οι δημόσιες παρεμβάσεις μου υπέρ της στήριξης των επιχειρήσεων της χώρας, σε μία χρονική στιγμή που το επιχειρείν πλήττεται από τις συνεχείς ανατιμήσεις και από τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας, κρίθηκαν ενοχλητικές. Κάποιοι θα προτιμούσαν αυτή την κρίσιμη ώρα η ΚΕΕΕ να μην εκφράζει τις θέσεις των Επιμελητηρίων και των μελών τους και να παραμένει σε αφωνία. Να μην είναι ακηδεμόνευτη, χωρίς συμμετοχή σε εξωθεσμικά και μικροπολιτικά τερτίπια, πάντα στην υπηρεσία όλων των επιχειρήσεων της χώρας, αλλά να μετατραπεί σε πειθήνιο όργανο κάποιων κυβερνητικών παραγόντων.

Ας μας εξηγήσει ο κ. Μπρατάκος τι ακριβώς συζητήθηκε χθες το βράδυ στα γραφεία του ΕΒΕΑ μεταξύ του ιδίου, των 7 μελών της ΔΕ της ΚΕΕΕ που υπογράφουν την πρόταση για την αντικατάσταση μου, του Διευθυντή της ΚΕΕΕ και του νομικού της συμβούλου; Από πότε ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ ασχολείται με τα εσωτερικά της ΚΕΕΕ; Μήπως πρόκειται για μία ωμή παρέμβαση με στόχο την αντικατάσταση μου;
Ίσως τα πράγματα εξελίσσονταν διαφορετικά αν ήμουν περισσότερο «ήσυχος» και λιγότερο διεκδικητικός. Στη ζωή μου όμως ποτέ δεν είχα τέτοιου είδους διλήμματα. Πάντα επιδίωκα να είμαι χρήσιμος και όχι απαραίτητα ευχάριστος. Να μιλώ με πράξεις και όχι να αρκούμαι στις τυπικές υποχρεώσεις ενός "yes man". Αυτό το ρόλο τον αφήνω για κάποιους άλλους.

Αποχωρώ από τη θέση του Προέδρου της ΚΕΕΕ έχοντας ήσυχη τη συνείδησή μου ότι έπραξα στο ακέραιο το καθήκον μου. Κάτι που αναγνώρισαν πολλοί Πρόεδροι Επιμελητηρίων τους οποίους και ευχαριστώ.
Πλέον, τη μάχη για τα δικαιώματα των μικρομεσαίων και τις προοπτικές ανάπτυξης που πρέπει να αποκτήσουν, θα τη δίνω καθημερινά από τη θέση του Προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών».

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok