Αποπληρώθηκε το ομόλογο 3,2 δισ. ευρώ στην ΕΚΤ
Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2015 22:09Η Ελλάδα αποπλήρωσε το ομόλογο των 3,2 δισ. ευρώ προς την EKT, μετά την εκταμίευση της πρώτης δόσης των 13 δισ. ευρώ από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας.
Το συνολικό ποσό της πρώτης δόσης του δανείου ανέρχεται σε 26 δισ. ευρώ και σε αυτό συνυπολογίζονται τα 10 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, καθώς και άλλα 3 δισ. ευρώ που θα προέλθουν (Σεπτέμβριο και Οκτώβριο) από δύο υποδόσεις και υπό την προϋπόθεση υιοθέτησης και εφαρμογής προαπαιτούμενων μέτρων.
Μετά την έγκριση του νέου δανείου από τον ESM, ύψους έως 86 δισ. ευρώ, ήρθε η πρώτη εκταμίευση, η οποία επανέρχεται σε 13 δισ. ευρώ εκ των οποίων περίπου 12 δισ. ευρώ θα κατευθυνθούν σε ειδικό λογαριασμό αποπληρωμής του χρέους (ΕΚΤ, ΔΝΤ, δάνειο-γέφυρα). Σχεδόν 1 δισ. ευρώ θα διατεθεί στο Ελληνικό Δημόσιο, ποσό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί μεταξύ άλλων για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Σχετικά Άρθρα
- Η Κομισιόν παραπέμπει την Ελλάδα και την Κύπρο στο Δικαστήριο της ΕΕ για ελλείψεις στους XYTA
- Κ. Μητσοτάκης: 36 δισ. ευρώ στην Ελλάδα από το Ταμείο Ανάκαμψης - Το σχέδιο έως το 2030 - Το μήνυμα προς την Τουρκία
- Η Ελλάδα σε κατάσταση συναγερμού (κατηγορία κινδύνου 5) την Παρασκευή
- Ο Κ. Πιερρακάκης θέτει στο επίκεντρο την Τραπεζική Ένωση και την ευρωπαϊκή ανταγωνιστικότητα
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
Η Allianz Official Insurance Partner της ΠΑΕ Παναθηναϊκός -
Arthur J. Gallagher & Co. Acquires Albany Insurance Services Limited -
Almi Marine: Τρία ακόμη Ultramax 64.000 dwt στο COSCO Zhoushan -
Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»: Αυξημένη 3,5% η επιβατική κίνηση τον Σεπτέμβριο -
Alpha Bank: Στο 4% ο πληθωρισμός μετά την ενεργειακή κρίση -
Οκτώ συλλήψεις για απάτη στον ΕΦΚΑ - Συνελήφθησαν ο Φίλιππος Καμπούρης και η σύζυγός του