ETHNIKI 300x250 July26 HOME

ΜΙΝΕΤΤΑ 300x250 banner ΗP

ARAG 300x250 HP

INTERLIFE 300x250 2021 Home

New Poseidon 300x250 banner FP

Αναζήτηση

 

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΔΙΕΘΝΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ
  • ENGLISH

Οι πρόωρες εκλογές "στραγγαλίζουν" την οικονομία

Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2015 12:39
Τα πρώτα σημάδια των επιπτώσεων των πρόωρων εκλογών στη χώρα έχουν αρχίσει να φαίνονται. Η ελληνική οικονομία γίνεται για ακόμα μία φορά έρμαιο μιας αβέβαιης εκλογικής αναμέτρησης.
Με τη χώρα να βρίσκεται σε καθεστώς capital controls που «στραγγαλίζουν» τις επιχειρήσεις, ο Σεπτέμβριος αναμένεται να είναι ένας άκρως «θερμός» μήνας.
Οι φόβοι για λουκέτα σε επιχειρήσεις και η αύξηση της ανεργίας ενισχύονται από την προεκλογική περίοδο και την πολιτική πόλωση. Οι ελπίδες για μια εθνική συνεννόηση, πριν και μετά τις κάλπες, προκειμένου να σταθεροποιηθεί η οικονομία, εξανεμίζονται. Παράλληλα, πλήγμα δέχεται και ο τομέας της κατανάλωσης, ο οποίος υποχωρεί δραματικά.

Τα πρώτα αρνητικά σημάδια έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους. Χαρακτηριστική ήταν η αντίδραση του Χρηματιστηρίου Αθηνών στη διάρκεια των δύο τελευταίων συνεδριάσεων, με τον Γενικό Δείκτη αλλά και τις μετοχές των τεσσάρων συστημικών τραπεζών να καταγράφουν σημαντικές απώλειες.

Ένα ακόμη στοιχείο που συνηγορεί στο ότι η χώρα και η οικονομία εισέρχεται σε αχαρτογράφητα νερά είναι το ζήτημα των τραπεζών. Η ανακεφαλαιοποίηση θα έπρεπε να μπαίνει στην τελική της φάση, ώστε οι τράπεζες να μπορέσουν να λειτουργήσουν εκ νέου κανονικά και να ενισχύσουν την πραγματική οικονομία με νέα κεφάλαια.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Capital controls: Καταλύτης για την τακτοποίηση οφειλών

Ράλι ανόδου στο Χ.Α.

επιστροφή στην κορυφή

Σχετικά Άρθρα

  • ΔΥΠΑ: Στους 715.328 οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Ιούλιο - Μειώθηκαν κατά 10%
  • Β. Κικίλιας: Οι εκλογές θα κριθούν από τη δουλειά μας, όχι από τα νέα κόμματα
  • ΕΛΣΤΑΤ: Στο 9,5% το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα φέτος τον Απρίλιο
  • ΤτΕ: Καθαρά κέρδη στα 4,7 δισ. ευρώ για το σύνολο των ελληνικών τραπεζικών ομίλων

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Ειρ. Αγαπηδάκη: Γρίπη και COVID «έρχονται» μαζί και φέτος
  • Εθνική Τράπεζα - Skroutz: Ένας χρόνος συνεργασίας στις πληρωμές και την επιβράβευση αγορών
  • ΟΔΔΗΧ: Δημοπρασία τρίμηνων εντόκων στις 7 Οκτωβρίου
  • Philip Morris: Η Ελληνίδα Ειρήνη Δρακάκη επικεφαλής σε Κροατία και Σλοβενία
  • Τελετή παράδοσης νέων νοσοκομειακών κλινών και ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ»
  • Β. Κικίλιας: «Ολοκληρώθηκαν 13 σημαντικά λιμενικά έργα ύψους 78,4 εκατ. ευρώ σε όλη τη χώρα»

Copyright ©2026 e-Asfalistiki


main version