ETHNIKI 300x250 July26 HOME

ΜΙΝΕΤΤΑ 300x250 banner ΗP

ARAG 300x250 HP

INTERLIFE 300x250 2021 Home

New Poseidon 300x250 banner FP

Αναζήτηση

 

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΔΙΕΘΝΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ
  • ENGLISH

Fuel Pass 2: Ίσως μέσα στο Σαββατοκύριακο το άνοιγμα της πλατφόρμας

Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2022 16:12

Έως το τέλος της εβδομάδας και κατά πάσα πιθανότητα μέσα στο Σαββατοκύριακο αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για τους δικαιούχους του Fuel Pass, ώστε να κάνουν τις αιτήσεις τους για την επιδότηση καυσίμων για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο, είπε μιλώντας στο Open, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. 

Το συνολικό κόστος της νέας επιδότησης καυσίμων ανέρχεται σε 200 εκατ. ευρώ και, σύμφωνα με τον υπουργό, θα καλύψει 3,1 εκατομμύρια οχήματα από 3,5 εκατομμύρια συνολικά, ενώ αναμένεται να αυξηθεί και ο αριθμός των δικαιούχων. Οι δικαιούχοι θα εισπράξουν την οικονομική ενίσχυση στις αρχές του Αυγούστου, ενώ με τη χρήση της ψηφιακής κάρτας θα έχουν μπόνους 15 ευρώ.

Η οικονομική ενίσχυση με την ψηφιακή κάρτα, ανάλογα με το είδος του οχήματος (αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα) και την περιοχή της κύριας κατοικίας (ηπειρωτική χώρα ή νησιά), κυμαίνεται από 60 έως 100 ευρώ, ενώ με πίστωση στον τραπεζικό λογαριασμό είναι 45- 80 ευρώ.

Ο υπουργός άφησε επίσης ανοικτό το ενδεχόμενο να ισχύσει η έκπτωση 3% για την εφάπαξ πληρωμή του φόρου εισοδήματος και έως την 31η Αυγούστου, μετά την παράταση στην υποβολή των δηλώσεων από τις 29 Ιουλίου.

«Πρέπει να νομοθετήσουμε για την παράταση έως την Πέμπτη, ημέρα που κλείνει η Βουλή. Άρα, έχουμε τρεις ημέρες για να το αξιολογήσουμε».

Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε, επίσης, ότι παρά τον υψηλό πληθωρισμό, οι πολίτες δείχνουν εξαιρετική συνέπεια στις φορολογικές υποχρεώσεις τους, προσθέτοντας πως «τους ευχαριστώ δημόσια για αυτό».

Εν κατακλείδι, είπε ότι υπάρχουν θετικά στοιχεία για την πορεία της οικονομίας και αρνητικά για τον πληθωρισμό. «Το καράβι της οικονομίας πάει καλά, παρά τα μποφόρ, σε ασφαλές λιμάνι», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Έρευνα ΕΕΑ - Opinion Poll: Οι πολίτες περιορίζουν δαπάνες και διακοπές λόγω ακρίβειας

ΥΠΑΑΤ: Έως 1 Αυγούστου οι αιτήσεις μεταβίβασης δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης

επιστροφή στην κορυφή

Σχετικά Άρθρα

  • Fuel Pass: Ανοιχτή για όλους η πλατφόρμα ανεξάρτητα από τον λήγοντα αριθμό στο ΑΦΜ
  • Fuel Pass: Ανοίγει ξανά για αιτήσεις η πλατφόρμα
  • Fuel Pass: Ανοίγει σήμερα Μ. Δευτέρα η πλατφόρμα για βενζίνη - ντίζελ
  • Fuel Pass 2026: Ανοίγουν οι αιτήσεις στις 6 Απριλίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 12 έως 16 Οκτωβρίου
  • Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την απαγόρευση χρήσης κοινωνικών δικτύων από ανηλίκους κάτω των 15 ετών
  • Diana Shipping Inc. Announces Time Charter Contract for m/v G. P. Zafirakis with Classic Maritime
  • FARAD S.A. marks a new era of growth at its state-of-the-art facilities in Paiania
  • Top Ships Inc. Announces Acquisition of four High Specification Ice Class 1A Newbuilding MR Tankers and Gross Revenue Backlog of about $1.24 Billion
  • Lemonade Autonomous Car adds support for Tesla FSD V14 Lite

Copyright ©2026 e-Asfalistiki


main version