Στο Taxisnet τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ
Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2015 19:34Ξεκίνησε η σταδιακή ανάρτηση των εκκαθαριστικών του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕNΦΙΑ) και αποφάσεων χορήγησης έκπτωσης ή μείωσης του φόρου στο Taxisnet, όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.
Ειδικότερα η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: "Σταδιακή ανάρτηση πράξεων διοικητικού προσδιορισμού Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (Εν.Φ.Ι.Α.) και αποφάσεων χορήγησης έκπτωσης ή μείωσης του φόρου. Διαδικασία σε εξέλιξη. (Δ.ΗΛΕ.Δ. Γ.Γ.Δ.Ε.)".
Ο φετινός ΕΝΦΙΑ θα πληρωθεί σε πέντε δόσεις, μέχρι τέλος Φεβρουαρίου, με την πρώτη να πρέπει να καταβληθεί μέχρι τις 30 Οκτωβρίου.
Η κυβέρνηση ελπίζει να βάλει στα ταμεία της 2,65 εκατ. ευρώ από τον ΕΝΦΙΑ.
Η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών: "Ξεκίνησε σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες η ανάρτηση στο TAXIS των εκκαθαριστικών ΕΝΦΙΑ για το 2015. Οι φορολογούμενοι θα έχουν την δυνατότητα να ενημερωθούν αναλυτικά για τις υποχρεώσεις τους και να διασταυρώσουν αν τα όσα διέδιδαν ορισμένοι για «αυξήσεις στον ΕΝΦΙΑ» (σε σχέση με το 2014) όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν αλήθεια ή όχι. Υπενθυμίζουμε ότι η πληρωμή του φόρου μπορεί να γίνει σε 5 δόσεις (ΟΚΤ-ΝΟΕ-ΔΕΚ-ΙΑΝ-ΦΕΒ) μέχρι και το Φεβρουάριο 2016."
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
Στρατηγικός Διάλογος Ελλάδας–ΗΠΑ: Υπεγράφη η συμφωνία με το Υπουργείο Ναυτιλίας για την αναγνώριση πιστοποιητικών ναυτικών -
Κτηματολόγιο: Ένταξη των Δήμων Καλλιθέας και Παλαιού Φαλήρου στο ψηφιακό σύστημα -
Ειδική βράβευση της ΟΛΠ Α.Ε. για τη συμπλήρωση 10 ετών από την είσοδο της COSCO στη μετοχική της σύνθεση στο 9ο Συνέδριο Υποδομών και Μεταφορών ITC 2026 -
Αθώοι οι δύο ψαράδες για τον θάνατο Βαλυράκη - Έφεση από την οικογένεια -
Jaguar: Νέο ηλεκτρικό Type 01 με αρχική τιμή τα 130.500 δολάρια -
Allstate to hold Q3 2026 earnings call Nov. 5, 2026