Έρχονται «καλάθι των νονών» και «καλάθι του Πάσχα»
Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2023 13:44Στην 20ή εβδομάδα εφαρμογής του μπαίνει από σήμερα 15 Μαρτίου το «καλάθι του νοικοκυριού», ενώ εντός των προσεχών ημερών αναμένονται οι ανακοινώσεις από το υπουργείο Ανάπτυξης για τις συγκεκριμένες πρωτοβουλίες που θα υπάρξουν για την περίοδο του Πάσχα.
Ουσιαστικά λοιπόν θα διαμορφωθεί αντίστοιχο «καλάθι του Πάσχα» στα σούπερ μάρκετ για την πασχαλινή περίοδο, το οποίο θα αντικαταστήσει το «καλάθι της Σαρακοστής». «Το πασχαλινό καλάθι» αναμένεται να εφαρμοστεί από την Τετάρτη 5 Απρίλιου, πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα, δηλαδή, και θα περιέχει προϊόντα με αυξημένη εποχική ζήτηση, όπως το αρνί, το κατσίκι, τα τσουρέκια και τα σοκολατένια αβγά.
Παράλληλα, από τις 29 Μαρτίου έως τις 15 Απριλίου θα εφαρμοστεί στα καταστήματα παιχνιδιών το «καλάθι των νονών», ένα μέτρο αντίστοιχο με το «καλάθι του Άη Βασίλη» που ίσχυσε την περίοδο των Χριστουγέννων.
Σε αυτό θα συμμετάσχουν υποχρεωτικά οι επιχειρήσεις παιχνιδιών με ετήσιο τζίρο άνω του 1.000.000 ευρώ, αλλά και εθελοντικά όσες το επιθυμούν, ακόμη και με μικρότερο τζίρο.
Οι κατηγορίες παιχνιδιών που θα διαμορφωθούν από το αρμόδιο υπουργείο αναμένεται να είναι παρόμοιες με εκείνες των Χριστουγέννων. Από τις κατηγορίες αυτές η κάθε επιχείρηση θα επιλέγει κάθε εβδομάδα τα προϊόντα που θα ενσωματώσει στους καταλόγους της. Μέσα στα συγκεκριμένα προϊόντα, θα ενταχθούν οι λαμπάδες με τα παιχνίδια και τα κουκλάκια.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
Καιρός: Συναγερμός στη χώρα για επικίνδυνα φαινόμενα - Κόκκινη προειδοποίηση για Κρήτη -
Maran Tankers: Παρέλαβε νεότευκτο υπό ελληνική σημαία πλοίο -
ERGO Group appoints Guy Goldstein as Chief AI Officer -
Ένα ακόμη Suezmax tanker για την Capital Tankers του Β. Μαρινάκη -
Διοικητικές αλλαγές στη Mattel: Νέος CEO ο Roger Lynch -
Οργανωτικές αλλαγές στην Allianz - Αποχωρεί ο Στέφανος Μαλαχιάς