ETHNIKI 300x250 July26 HOME

ΜΙΝΕΤΤΑ 300x250 banner ΗP

ARAG 300x250 HP

INTERLIFE 300x250 2021 Home

New Poseidon 300x250 banner FP

Αναζήτηση

 

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΔΙΕΘΝΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ
  • ENGLISH

Prem Watsa: Καλύτερη χρηματιστηριακή αγορά του κόσμου η Ελλάδα

Παρασκευή, 28 Απριλίου 2023 04:23

«Μέλι» έσταξε για την ελληνική οικονομία ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Fairfax Financial Holdings, Prem Watsa.

«Η Ελλάδα βρίσκεται σε εξαιρετική θέση, έχει ξεπεράσει τις δυσκολίες κι έχει μπει σε έναν άρτιο κύκλο ανάπτυξης», δήλωσε ο κ. Watsa σε παρέμβασή του στο 8o Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Συνομιλώντας διαδικτυακά με δημοσιογράφο του Πρώτου Θέματος, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Fairfax Financial Holdings υποστήριξε ότι για τα επόμενα τέσσερα πέντε χρόνια οι προοπτικές είναι καλές αλλά χρειάζεται πολιτική σταθερότητα και φιλική στάση απέναντι στην επιχειρηματικότητα.

«Η Ελλάδα είναι αρκετά μικρή και έρχεται από πολύ χαμηλή βάση, γι’ αυτό είναι η καλύτερη χρηματιστηριακή αγορά του κόσμου» τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφέρθηκε στην επενδυτική βαθμίδα σημειώνοντας ότι είναι σημαντική για την Ελλάδα κι εκτίμησε ότι λίγους μήνες μετά τις εκλογές η χώρα θα μπορεί να την κατακτήσει. Σημείωσε πως η χώρα έχει καλή οικονομική θέση, το χρέος μειώθηκε και η κυβέρνηση διαθέτει ένα σημαντικό μαξιλάρι ρευστότητας.

Η S&P έκανε λόγο για το καλύτερο προφίλ χρέους στην Ευρώπη, ενώ το χρέος προς τον ιδιωτικό τομέα είναι μικρό.

Τόνισε πως οι ελληνικές τράπεζες είναι ισχυρές, ενώ ειδικά για τη Eurobank, στην οποία έχει επενδύσει, ανέφερε πως πέρυσι είχε κερδοφορία ενός δισεκατομμυρίων ευρώ.

«Δεν σκέφτομαι να πουλήσουμε ούτε μια μετοχή της Eurobank, πιστεύω ότι θα έχει εξαιρετικές επιδόσεις.

Θα παραμείνουμε στην Ελλάδα για καιρό» είπε ο κ. Watsa, χωρίς πάντως να αποκαλύψει ποιες θα είναι οι επόμενες επενδύσεις του ομίλου. Ερωτηθείς τέλος για τον κίνδυνο που μπορεί να κρύβει η τραπεζική κρίση στις ΗΠΑ ξεκαθάρισε ότι δεν μπορείς ποτέ να είσαι σίγουρος, ωστόσο τα ισχυρά στοιχεία που διαθέτει η Ελλάδα ελαχιστοποιούν τον κίνδυνο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Χρ. Σταϊκούρας: Καταβλήθηκαν 31,4 εκατ. σε 287.279 δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης

ΗΠΑ: Σημαντική επιβράδυνση της ανάπτυξης στο 1,1% το πρώτο τρίμηνο

επιστροφή στην κορυφή

Σχετικά Άρθρα

  • Η Κομισιόν παραπέμπει την Ελλάδα και την Κύπρο στο Δικαστήριο της ΕΕ για ελλείψεις στους XYTA
  • Κ. Μητσοτάκης: 36 δισ. ευρώ στην Ελλάδα από το Ταμείο Ανάκαμψης - Το σχέδιο έως το 2030 - Το μήνυμα προς την Τουρκία
  • Η Ελλάδα σε κατάσταση συναγερμού (κατηγορία κινδύνου 5) την Παρασκευή
  • Συνάντηση με συμμετοχή Γαλλίας και Ελλάδας για την απανθρακοποίηση και την ανταγωνιστικότητα της Ναυτιλίας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Ενημερωτική εκδήλωση της ΕΑΕΕ με κεντρικό μήνυμα «Φυσικές καταστροφές - Χτίζοντας μια πιο ανθεκτική Ελλάδα»
  • Β. Κικίλιας από το Τόκιο: «Εμβάθυνση της ναυτιλιακής συνεργασίας Ελλάδας-Ιαπωνίας με έμφαση στους λιμένες, τα ναυπηγεία και την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας»
  • Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 19 Οκτωβρίου έως 23 Οκτωβρίου
  • Εθνική Ασφαλιστική: Επίσημος Χορηγός του 18ου Greece Race for the Cure
  • Eurolife FFH: 10 χρόνια συμμετοχής στην Εθνική Εβδομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών
  • ΜΙΝΕΤΤΑ Goes Morocco: 80 συνεργάτες σε ένα ταξίδι επιβράβευσης γεμάτο εμπειρίες

Copyright ©2026 e-Asfalistiki


main version