Υπ. Οικονομικών: Δεν θα δοθεί παράταση στις αιτήσεις για ρύθμιση οφειλών
Τρίτη, 18 Ιουλίου 2023 12:16Το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών ενημερώνει ότι δεν πρόκειται να δοθεί παράταση στην προθεσμία επανένταξης στις ρυθμίσεις φορολογικών και ασφαλιστικών οφειλών που λήγει στις 31 Ιουλίου 2023. Συνεπώς, όπως διευκρίνιζει σχετική ανακοίνωση, μέχρι την ημερομηνία αυτή οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν την αίτηση ηλεκτρονικά, στην εφαρμογή που έχει αναπτύξει η ΑΑΔΕ, προκειμένου να επωφεληθούν από τη δυνατότητα ρύθμισης των οφειλών τους με ευνοϊκούς όρους.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το νόμο 5036/2023:
- Δίνεται η δυνατότητα στους οφειλέτες που είχαν ενταχθεί στις φορολογικές και ασφαλιστικές ρυθμίσεις των 120 ή 72 δόσεων και τις έχασαν μέχρι την 1η Φεβρουαρίου του 2023, να τις αναβιώσουν, καταβάλλοντας έως τις 31 Ιουλίου δύο μηνιαίες δόσεις.
- Παρέχεται η δυνατότητα ρύθμισης οφειλών για τους φορολογούμενους που ήταν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, αλλά απέκτησαν ληξιπρόθεσμες οφειλές λόγω της ενεργειακής κρίσης. Συγκεκριμένα, οι οφειλές που κατέστησαν ληξιπρόθεσμες μετά την 1η Νοεμβρίου 2021 και έως την 1η Φεβρουαρίου 2023, ρυθμίζονται σε έως και 72 δόσεις με την προϋπόθεση ότι ο οφειλέτης κατά την 1η.11.2021 δεν είχε λοιπές ληξιπρόθεσμες οφειλές ή αν είχε, ήταν τακτοποιημένες.
Υπενθυμίζεται ότι η υπαγωγή στη ρύθμιση συνεπάγεται σειρά ευεργετημάτων για τους οφειλέτες, όπως η αποδέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών, η χορήγηση αποδεικτικού ενημερότητας, η αναστολή λήψης αναγκαστικών μέτρων.
Σχετικά Άρθρα
- Πιερρακάκης για 120 δόσεις: Δίνουμε ουσιαστικές λύσεις στους πολίτες που θέλουν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους
- Κ. Χατζηδάκης: Στις αρχές του 2027 μπαίνουν οι πρώτοι κάτοικοι στο Ελληνικό
- Κ. Χατζηδάκης: Να μείνουμε μακριά από την τοξικότητα και τον διχασμό
- Εξωδικαστικός: Νέο ρεκόρ ρυθμίσεων οφειλών τον Μάρτιο
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 12 έως 16 Οκτωβρίου -
Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την απαγόρευση χρήσης κοινωνικών δικτύων από ανηλίκους κάτω των 15 ετών -
Diana Shipping Inc. Announces Time Charter Contract for m/v G. P. Zafirakis with Classic Maritime -
FARAD S.A. marks a new era of growth at its state-of-the-art facilities in Paiania -
Top Ships Inc. Announces Acquisition of four High Specification Ice Class 1A Newbuilding MR Tankers and Gross Revenue Backlog of about $1.24 Billion -
Lemonade Autonomous Car adds support for Tesla FSD V14 Lite