Ο Γιάννης Παπαχρήστου νέος διευθύνων σύμβουλος του Υπερταμείου
Τετάρτη, 05 Φεβρουαρίου 2025 12:24Ο Γιάννης Παπαχρήστου θα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος του Υπερταμείου. Φέρεται να επικράτησε των επίσης υποψηφίων Γρηγόρη Δ. Δημητριάδη και Δημήτρη Πολίτη (ΤΑΙΠΕΔ), που επίσης διεκδίκησαν τη θέση έχοντας το πλεονέκτημα να έχουν θητεύσει σε αυτό.
Ο Γιάννης Παπαχρήστου γεννήθηκε στην Ελλάδα το 1970. Ξεκίνησε τις σπουδές του στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο ως Χημικός Μηχανικός και τις ολοκλήρωσε αποκτώντας Master στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) από το Πανεπιστήμιο της Γενεύης.
Το 1996 έκανε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα στο τμήμα Marketing της Johnson & Johnson Hellas και εξελίχθηκε έως Marketing Manager.
Το 2000 ανέλαβε τη θέση Marketing Director στη L’Oréal Hellas, κι έπειτα μετακινήθηκε στην παγκόσμια έδρα της εταιρείας, στο Παρίσι, όπου εργάστηκε ως Marketing Director Europe Zone 10. Από το 2006 έως το 2013 διετέλεσε General Manager – L’Oréal Mass Market Division σε τρεις χώρες (Ουγγαρία, Ελλάδα και Ρωσία).
Το 2014 μεταπήδησε στην Coca Cοla HBC Russia και το 2016 επέστρεψε στην Ελλάδα ως Country Manager Ελλάδος και Κύπρου Coca Cοla 3Ε.
Τον Σεπτέμβριο του 2020 μετακινήθηκε στην Chipita όπου ανέλαβε το ρόλο του Αναπληρωτή Διευθύνοντα Συμβούλου Ομίλου. Είναι επίσης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Bespoke. Από τον Οκτώβριο του 2022 διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ANTENNA.
Είναι γενικός γραμματέας του Δ.Σ. της ΕΑΣΕ και Επικεφαλής της ομάδας για την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας.
Σχετικά Άρθρα
- Το Υπερταμείο μετονομάζεται σε Εθνικό Αναπτυξιακό Ταμείο
- Υπερταμείο: Σύμβαση για την αξιοποίηση ακινήτων στο Πολυτεχνείο Κρήτης
- Εκκίνηση διεθνούς διαγωνισμού για την αξιοποίηση του τουριστικού λιμένα Καλαμαριάς (Μαρίνα Αρετσούς)
- Υπερταμείο: Εκκίνηση νέου διαγωνισμού για την αξιοποίηση του ακινήτου «Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο Μαρκόπουλου»
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
Jaguar: Νέο ηλεκτρικό Type 01 με αρχική τιμή τα 130.500 δολάρια -
Allstate to hold Q3 2026 earnings call Nov. 5, 2026 -
Ποινική δίωξη σε βάρος του Φίλιππου Καμπούρη, της συζύγου του και των υπόλοιπων κατηγορουμένων -
Υδρόγειος Ασφαλιστική: Η Choose αναλαμβάνει την επικοινωνία για τη νέα εταιρική της ταυτότητα -
HDI Global: Διεθνής επέκταση στον κλάδο υγειονομικής περίθαλψης με επικεφαλής τον Colin Lavey -
ΟΔΔΗΧ: Στο 2,38% το επιτόκιο των εντόκων γραμματίων τρίμηνης διάρκειας