Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας: Δάνεια - «ανάσα» για 82.000 δανειολήπτες
Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2018 15:26Ο ειδικός σύμβουλος του γγ του υπουργείου Εργασίας, Μάριος Μουζάλας, αναφέρθηκε, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσε ο Δήμος Λαρισαίων, στα μέτρα που θα ληφθούν για περίπου 82.000 δανειολήπτες του τέως ΟΕΚ.
Ο κ. Μουζάλας, περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί σχετικά με τους δανειολήπτες του τέως Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, σημείωσε πως από τους 82.000 δανειολήπτες που πήραν δάνειο από τον τέως ΟΕΚ, το 70,3% έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές και οι τόκοι υπερημερίας έχουν ξεπεράσει τα 200 εκατ. ευρώ.
O ειδικός σύμβουλος σημείωσε πως με βάση τις ρυθμίσεις του υπουργείου προβλέπεται διαγραφή των χρεών για 47.000 δανειολήπτες με χρέος έως 6.000 ευρώ, αλλά και για όσους έχουν καλύψει το 60% του ποσού που δανείστηκαν.
Επίσης προβλέπεται κατάργηση των τόκων υπερημερίας, απομείωση των δανείων κατά 15% και επιμήκυνση κατά 10 χρόνια του χρόνου αποπληρωμής των δανείων. Μεταξύ άλλων, ο κ. Μουζάλας υποστήριξε πως η διαδικασία προβλέπει και ευνοϊκές λύσεις για τις ευπαθείς ομάδες, ενώ για τους ανέργους υπάρχει πρόβλεψη για απαλλαγή για τρία χρόνια της υποχρέωσης πληρωμής των δανείων. Επίσης, ευνοϊκές λύσεις υπάρχουν και για όσους βρίσκονται σε αδυναμία πληρωμής, καθώς με βάση τις ρυθμίσεις προβλέπεται πάγωμα της υποχρέωσης πληρωμής των δανείων για όσο καιρό χρειαστεί.
Μεταξύ άλλων, o κ. Μουζάλας αναφέρθηκε και στην κατηγορία των δανειοληπτών οι οποίοι πήραν δάνεια από τις τράπεζες και ο τέως ΟΕΚ επιδοτούσε το επιτόκιο του δανείου, λέγοντας πως γίνεται προσπάθεια να βρεθούν αναλυτικά τα στοιχεία όλων αυτών των ανθρώπων σε συνεργασία με τις τράπεζες.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
Τράπεζα Κύπρου: Παράταση της θητείας του Διευθύνοντος Συμβούλου Πανίκου Νικολάου έως το 2031 -
TAP Air Portugal: Στη Lufthansa το 44,9% με απόφαση της πορτογαλικής κυβέρνησης -
Σε πανελλαδική απεργία προχωρούν δάσκαλοι και νηπιαγωγοί στις 21 Οκτωβρίου -
Piraeus Port Authority (PPA S.A.) Main Sponsor of Ferry Shipping Summit 2026 -
ΕΑΕΕ: «Εγχειρίδιο Προϊόντων Αστικής Ευθύνης» - Επαγγελματική Ευθύνη Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών -
Η ΟΛΠ Α.Ε. κεντρικός χορηγός του Ferry Shipping Summit 2026