ETHNIKI 300x250 July26 HOME

ΜΙΝΕΤΤΑ 300x250 banner ΗP

ARAG 300x250 HP

INTERLIFE 300x250 2021 Home

New Poseidon 300x250 banner FP

Αναζήτηση

 

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΔΙΕΘΝΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ
  • ENGLISH

Εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών: Σχεδόν 30.000 οι αιτήσεις

Δευτέρα, 16 Απριλίου 2018 09:12

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον του επιχειρηματικού κόσμου για τον Εξωδικαστικό Μηχανισμό Ρύθμισης Οφειλών Επιχειρήσεων (OCW).

Σύμφωνα με στοιχεία της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, κατά τις 35 εβδομάδες που ακολούθησαν την ενεργοποίηση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας (3/8/17 - 5/4/18) αίτηση υπαγωγής έχουν ξεκινήσει να καταχωρούν σχεδόν 30.000 ενδιαφερόμενοι (για την ακρίβεια 29.375).

Από αυτούς 10.352 έχουν καλύψει τα πρώτα βήματα για την υποβολή της αίτησης, συμπληρώνοντας τα απαιτούμενα στοιχεία (ΚΑΔ, κύκλο εργασιών, λογιστικό σύστημα κ.λπ.). Ήδη έχει πιστοποιηθεί ότι περισσότερα από 5.000 νομικά πρόσωπα πληρούν τα κριτήρια επιλεξιμότητας (5.149).

Οριστικά έχουν υποβληθεί 764 αιτήσεις, εκ των οποίων οι 230 αφορούν σε περιπτώσεις διμερούς διαπραγμάτευσης. Εξ αυτών 37 διαπραγματεύσεις δεν κατέληξαν σε ρύθμιση, ενώ 22 έχουν ρυθμίσει επιτυχώς τα χρέη τους. Αφορούν κυρίως σε περιπτώσεις χρεών προς ΕΦΚΑ / ΚΕΑΟ, όπου προσφέρεται διαγραφή προστίμων και προσαυξήσεων και αποπληρωμή του υπολοίπου σε 120 δόσεις.

Ενδεικτικά, σε μία περίπτωση, με συνολική οφειλή 22.869,58 ευρώ διαγράφηκαν πρόστιμα και προσαυξήσεις 2.886,9 ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα 19.982,68 ευρώ θα αποπληρωθούν σε 120 δόσεις. Ως αποτέλεσμα αντί για μηνιαίες δόσεις περί τα 2.000 ευρώ (αποπληρωμή αρχικής οφειλής σε 12 δόσεις) ο οφειλέτης καλείται να αποπληρώσει το χρέος του με μηνιαία δόση περί τα 200 ευρώ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Λονδίνο: Νέος επικεφαλής του Χρηματιστηρίου στέλεχος της Goldman Sachs

ΕΕΣΥΠ ΑΕ: Δύο νέα μέλη στο Διοικητικό Συμβούλιο του Υπερταμείου

επιστροφή στην κορυφή

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Ιατρικό Αθηνών: Υποχώρηση των καθαρών κερδών στο εξάμηνο
  • ΔΕΗ: Ολοκληρώθηκε η απόκτηση χαρτοφυλακίου ΑΠΕ 277,3MW στην Πολωνία
  • Bayer Ελλάς: Μια συμβολική δράση με μήνυμα πρόληψης, μια διαρκής προσπάθεια μέσω της επιστήμης
  • Deutsche Bank completes € 500 million share buyback program
  • Lloyds Banking Group opens new all-electric office in Cardiff
  • 25 χρόνια ΙΚΕΑ στην Ελλάδα: Επετειακές ενέργειες και εκπλήξεις στα καταστήματα για όλο τον Οκτώβριο

Copyright ©2026 e-Asfalistiki


main version