ETHNIKI 300x250 July26 HOME

ΜΙΝΕΤΤΑ 300x250 banner ΗP

ARAG 300x250 HP

INTERLIFE 300x250 2021 Home

New Poseidon 300x250 banner FP

Αναζήτηση

 

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΔΙΕΘΝΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ
  • ENGLISH

ΕΛΣΤΑΤ: Στα 280 μειώθηκαν τα θεραπευτήρια της χώρας

Παρασκευή, 25 Μαΐου 2018 15:27

Τα στοιχεία της ετήσιας απογραφής για τα Θεραπευτήρια έτους 2016, ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ο αριθμός των θεραπευτηρίων μειώθηκε το 2016 σε 280 μονάδες από 283 το 2015.

Με βάση το νομικό καθεστώς τους, το μεγαλύτερο ποσοστό (54,3%) των θεραπευτηρίων ήταν ιδιωτικά.

Το 61,8% των θεραπευτηρίων ήταν Γενικά και το 34,3% Ειδικά.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των Ειδικών θεραπευτηρίων αποτελούν τα Νευροψυχιατρικά με ποσοστό 17,5% και τα Μαιευτικά - Γυναικολογικά με 7,1% αντίστοιχα.

Όσον αφορά στην κατανομή τους στις 13 περιφέρειες της χώρας, τα περισσότερα θεραπευτήρια (35% του συνόλου) βρίσκονται στην περιφέρεια της Αττικής, με δεύτερη σε ποσοστό την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (16,1%) και τρίτη τη Θεσσαλία (11,4%).

Το μικρότερο ποσοστό θεραπευτηρίων παρουσιάζεται στις περιφέρειες Ιονίων Νήσων, Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου και Ηπείρου, όπου τα θεραπευτήρια συνολικά σε όλες αυτές τις περιφέρειες αντιστοιχούν στο 9,7% του συνόλου της χώρας.

Τέλος, την τελευταία τετραετία (2013-2016) παρατηρείται μείωση στον αριθμό του Ιατρικού Προσωπικού που απασχολείται στα θεραπευτήρια στο σύνολο της Χώρας κατά 7,3%. 

Αντίστοιχα, μείωση παρατηρείται και στο Βοηθητικό Προσωπικό των θεραπευτηρίων (βοηθοί θαλάμου, τραυματιοφορείς, άλλες βοηθητικές ειδικότητες) κατά 10,9%, ενώ στο Νοσηλευτικό Προσωπικό παρατηρείται αύξηση το 2016 κατά 1,1%.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Περιφέρεια Αττικής: Οικονομική ανάσα 9 εκατ. ευρώ στα νοσοκομεία της Β. Αθήνας

Στη φυλακή η γιατρός του Λαϊκού που συνελήφθη για το κύκλωμα διακίνησης αντικαρκινικών φαρμάκων

επιστροφή στην κορυφή

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Jaguar: Νέο ηλεκτρικό Type 01 με αρχική τιμή τα 130.500 δολάρια
  • Allstate to hold Q3 2026 earnings call Nov. 5, 2026
  • Ποινική δίωξη σε βάρος του Φίλιππου Καμπούρη, της συζύγου του και των υπόλοιπων κατηγορουμένων
  • Υδρόγειος Ασφαλιστική: Η Choose αναλαμβάνει την επικοινωνία για τη νέα εταιρική της ταυτότητα
  • HDI Global: Διεθνής επέκταση στον κλάδο υγειονομικής περίθαλψης με επικεφαλής τον Colin Lavey
  • ΟΔΔΗΧ: Στο 2,38% το επιτόκιο των εντόκων γραμματίων τρίμηνης διάρκειας

Copyright ©2026 e-Asfalistiki


main version