Σε Κέντρο Υγείας μετατρέπεται το πρώην Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων

Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2018 12:43

Μετά από διετή προσπάθεια της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας και του υπουργείου Υγείας, ένα ακόμα δημόσιο κτήριο ανακαινίζεται, εξοπλίζεται και αναμένεται να επαναλειτουργήσει ως δομή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Πρόκειται για το πρώην Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων, το οποίο βρίσκεται κοντά στο Σταθμό του ΗΣΑΠ Άνω Πατησίων, σε μια περιοχή που χρήζει μεγάλης υγειονομικής φροντίδας, κυρίως προ-νοσοκομειακής, αφού σε ακτίνα λίγων χιλιομέτρων βρίσκονται αρκετά Γενικά Νοσοκομεία.

Είναι μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες συνοικίες της Αθήνας, με ποικίλα κοινωνικά χαρακτηριστικά: μεγάλο αριθμό διερχόμενων πολιτών, καθώς βρίσκεται κοντά σε συγκοινωνιακούς κόμβους, έδρα επιχειρήσεων, εμπορικών καταστημάτων και γραφείων και τόπος διαμονής ευαίσθητων πληθυσμιακών ομάδων.

Από το 2013, που οι κλινικές του Νοσοκομείου Πατησίων μεταφέρθηκαν και εγκαταστάθηκαν σε άλλα Νοσοκομεία του λεκανοπεδίου, μόνο τα Εξωτερικά Ιατρεία του Οφθαλμολογικού Τμήματος παρέμειναν στο πενταώροφο συγκρότημα, αποκομμένα από τις λοιπές υποστηρικτικές υπηρεσίες του Νοσοκομείου.

Το διάστημα 2017-18, με τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων μερών (υπουργείο Υγείας, υπουργείο Οικονομικών και 1η ΥΠΕ) παραχωρήθηκε για στέγαση δομής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας το σύνολο του κτηριακού συγκροτήματος.

Παράλληλα, βρέθηκε κατάλληλος χώρος στο Νοσοκομείο Κωνσταντοπούλειο (Αγία Όλγα) για τη μετεγκατάσταση των Εξωτερικών Ιατρείων του Οφθαλμολογικού Τμήματος και την επανασύνδεσή τους με τις λοιπές νοσοκομειακές υπηρεσίες.

Ο ξενοδοχειακός και ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός που παρέμεινε στο κτήριο παραχωρήθηκε με αποφάσεις της 1ης ΥΠΕ σε λοιπά Νοσοκομεία.

Το υπουργείο Υγείας ενέκρινε την αλλαγή χρήσης και η 1η ΥΠΕ σύστησε επιτροπή για την εκπόνηση μελέτης εργασιών διαμόρφωσης και σύνταξης προϋπολογισμού.

Η μελέτη κατατέθηκε και εγκρίθηκε από τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, τον Ιούνιο του 2018, και 1η ΥΠΕ προκήρυξε το κατασκευαστικό έργο σε ανοιχτό διαγωνισμό, προϋπολογισμού 381.229,67 ευρώ.

Ως ημερομηνία ηλεκτρονικής αποσφράγισης προσφορών ορίστηκε η 25η Ιουλίου 2018.

Στο ανακαινισμένο κτηριακό συγκρότημα της οδού Χαλκίδος 15-17 θα μεταφερθεί το Κέντρο Υγείας Πατησίων, που τώρα στεγάζεται σε παλαιό και μισθωμένο ακίνητο επί της οδού Δροσοπούλου.

Η εξαιρετική προσβασιμότητα και οι δυνατότητες του κτηρίου της οδού Χαλκίδος θα επιτρέψουν την ανάπτυξη των απαραίτητων υπηρεσιών για μια δομή υγείας αυτού του μεγέθους και προορισμού, επισημαίνει το υπουργείο Υγείας.

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok