ETHNIKI 300x250 July26 HOME

ΜΙΝΕΤΤΑ 300x250 banner ΗP

ARAG 300x250 HP

INTERLIFE 300x250 2021 Home

New Poseidon 300x250 banner FP

Αναζήτηση

 

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • ΔΙΕΘΝΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΝΑΥΤΙΛΙΑ
  • ENGLISH

Επιδημία ιλαράς στα Σκόπια - Πρόστιμο 650 ευρώ σε όσους δεν εμβολιάζουν τα παιδιά τους

Σάββατο, 05 Ιανουαρίου 2019 11:22

Επιδημία ιλαράς πλήττει την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας με 11.000 παιδιά προσχολικής ηλικίας να έχουν νοσήσει μόνο στα Σκόπια.

Θύματα ψευδεπίγραφων ειδήσεων, δεν είναι λίγοι οι γονείς που δεν εμβολιάζουν τα παιδιά τους, φοβούμενοι ότι τα εμβόλια προκαλούν αυτισμό, ένας ισχυρισμός που απορρίπτουν τόσο οι επιστήμονες όσο και οι υγιώς σκεπτόμενοι γονείς.

«Φυσικά, αν είναι απαραίτητο να γίνει εμβολιασμός, τότε το στηρίζω. Εμείς εμβολιάσαμε το παιδί μας με ό,τι μας ζητήθηκε», λέει ένας γονέας.

Μετά την επιβεβαίωση της επιδημίας οι Aρχές προχώρησαν σε μαζικούς εμβολιασμούς, ενώ απαγόρευσαν τη φοίτηση ανεμβολίαστων παιδιών σε παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία.

«Σήμερα ελέγχουμε αν όλα τα παιδιά εμβολιάστηκαν. Οι γονείς των παιδιών που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά της ιλαράς ειδοποιούνται ότι τους συστήνεται να εμβολιάσουν τα παιδιά τους πριν τα φέρουν στο νηπιαγωγείο», επισημαίνει η παιδίατρος Σλάβιτσα Αρσόβσκα.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Βένκο Φιλίπτσε, «μετά τις εκκλήσεις μας τις τελευταίες δύο εβδομάδες κάναμε 15.000 εμβολιασμούς και μόνο 300 παιδιά δεν έχουν εμβολιαστεί».

Γονείς που δεν εμβολιάζουν τα παιδιά τους πλέον θα πληρώνουν πρόστιμο 650 ευρώ, ενώ ο υπουργός δεσμεύθηκε για τη θεσμοθέτηση του εμβολίου ως υποχρεωτικού για την εγγραφή στο εκπαιδευτικό σύστημα.

Πηγή: Euronews

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Η Bristol-Myers εξαγοράζει την Celgene προς 74 δισ. δολάρια

ΕΦΕΤ: Ανακαλεί τρόφιμο με σαλμονέλα

επιστροφή στην κορυφή

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • WTW launches RiskAgility Financial Modeler with expanded agentic capabilities
  • Blue Carrier 2: Διαβεβαιώσεις για αποζημιώσεις από την Attica Group
  • Allstate - September 2026 Monthly Release
  • ΔΥΠΑ: Μειώθηκαν κατά 9% οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Σεπτέμβριο 2026 σε ετήσια βάση
  • Αύξηση 4,8% στην επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια της χώρας το 9μηνο του 2026
  • QIC Study: Most Motorists in Qatar Choose Car Insurance Based on Reputation, Not Price

Copyright ©2026 e-Asfalistiki


main version