Πρόγραμμα για την «Προαγωγή της Επιστήμης» από το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και την Pfizer

Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019 18:14

Την επίσημη έναρξη του προγράμματος «Προαγωγή της Επιστήμης – Advancing Science» ανακοίνωσαν σήμερα, Τετάρτη 23 Οκτωβρίου, η Pfizer και το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών σε συνέντευξη Τύπου που παρέθεσαν στο Αμφιθέατρο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών.

Στόχος του προγράμματος είναι η υποστήριξη της έρευνας αιχμής και η ενίσχυση νέων επιστημόνων από τον χώρο της Υγείας.

Το πρόγραμμα βασίζεται σε δύο πυλώνες: α) τη θεσμοθέτηση υποτροφιών Pfizer για την οικονομική ενίσχυση μεταπτυχιακών φοιτητών του ΔΠΜΣ «Βιοεπιχειρείν» και β) τη θεσμοθέτηση ανταποδοτικών υποτροφιών Pfizer, για την υλοποίηση έρευνας σε θέματα υγείας.

«Για εμάς στην Pfizer, η έρευνα και η προαγωγή της επιστήμης αποτελεί το μέσο για την επίτευξη του σκοπού μας: καινοτομούμε, για να αλλάξουμε τις ζωές των ασθενών», δήλωσε σχετικά με το νέο πρόγραμμα ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer Hellas, Ζαχαρίας Ραγκούσης. «Το πρόγραμμα της οικονομικής υποστήριξης, την εκκίνηση της οποίας έχουμε τη χαρά να ανακοινώνουμε σήμερα, δίνει την ευκαιρία σε ταλαντούχους ανθρώπους να εκπληρώσουν τα όνειρά τους, να παραμείνουν στη χώρα μας και να διαθέσουν την τεχνογνωσία τους στην ανάπτυξη της καινοτομίας στην Ελλάδα», συμπλήρωσε. Τέλος, ο κ. Ραγκούσης έδωσε ένα «στίγμα» σχετικά με τις startups που εξετάζει η εταιρεία, λέγοντας ότι δεν στρέφεται αποκλειστικά για MedTech startups, αλλά σε οποιαδήποτε τεχνολογική εταιρεία προσφέρει λύσεις που μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των ασθενών.

«Στόχος της κυβέρνησης είναι να γίνει η Ελλάδα κόμβος έρευνας και καινοτομίας τα επόμενα χρόνια. Στηρίζουμε, λοιπόν, κάθε συνέργεια ιδιωτικών και δημόσιων φορέων που κινούνται προς αυτήν την κατεύθυνση και συμβάλλουν στην ανάσχεση του brain drain», δήλωσε, στον σύντομο χαιρετισμό του, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας. «Η πατρίδα έχει ανάγκη από πρωτοβουλίες που θα αναδείξουν ένα νέο, παραγωγικό πρότυπο», πρόσθεσε.

Ο επικεφαλής του ΕΙΕ, δρ. Βασίλης Γρηγορίου, χαρακτήρισε σημαντική τη σημερινή ημέρα για το Ίδρυμα που διευθύνει και έκανε λόγο για «συνέργειες και συνεργασίες που μπορούν να μας κάνουν όλους λίγο πιο αισιόδοξους για το μέλλον της κοινωνίας και της χώρας μας γενικότερα».

Ανακοινώνοντας την έναρξη της συνεργασίας του ΕΙΕ με την Pfizer, σημείωσε ακόμη ότι με τη σύνδεση της έρευνας σε θέματα Υγείας με την επιχειρηματικότητα μπορεί να επιτευχθούν πολλοί περισσότεροι από τους προφανείς στόχους: «Εμπεδώνουμε σωστές νοοτροπίες, φέρνουμε τα αποτελέσματα πιο κοντά στην κοινωνία και παρέχουμε ένα κίνητρο για την ανάσχεση του brain drain».

Στο πλαίσιο της παρουσίασης του προγράμματος απονεμήθηκαν οι υποτροφίες του προγράμματος «Βιοεπιχειρείν» σε τρεις μεταπτυχιακές φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok