ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ: Το πρώτο Πολυδύναμο Διαγνωστικό Κέντρο στην Κύπρο

Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2020 14:41
ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ: Το πρώτο Πολυδύναμο Διαγνωστικό Κέντρο στην Κύπρο

Ύστερα από τρία χρόνια επιτυχούς παρουσίας στην Κύπρο, ο Όμιλος ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ προχωρεί στο επόμενο επενδυτικό βήμα, εγκαινιάζοντας το πρώτο Πολυδύναμο Διαγνωστικό Κέντρο.

«Στη ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ, εδώ και 39 χρόνια υπηρετούμε την προαγωγή της Υγείας. Το πρώτο Πολυδύναμο Διαγνωστικό Κέντρο στην Κύπρο είναι μια ακόμη επιχειρηματική κίνηση προς την κατεύθυνση της παροχής υπηρεσιών υψηλής ποιότητας προς όλους. Προς την κατεύθυνση, δηλαδή, στην οποία είμαστε προσηλωμένοι από την πρώτη μέρα στον Όμιλο. Ιδιαίτερα στις δύσκολες συνθήκες που έχει διαμορφώσει η πανδημία, είμαστε και πρέπει να παραμείνουμε σε ηγετική θέση στην παροχή υπηρεσιών Υγείας. Και αυτό το επιτυγχάνουμε με καθημερινή συλλογική προσπάθεια», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, Γεώργιος Ε. Σπανός. 

Το νέο Κέντρο λειτουργεί εδώ και λίγες μέρες στη Λευκωσία, συνδυάζει τις υπηρεσίες του Χημείου Γιαννουκά και του ΑΛΦΑ ΕΥΡΕΣΙΣ (ο Όμιλος κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών του πρώτου και έχει εξαγοράσει πλήρως το δεύτερο), παρέχοντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες, με εργαστηριακές και απεικονιστικές εξετάσεις, στα πρότυπα με τα οποία λειτουργούν τα Διαγνωστικά Κέντρα ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ στην Ελλάδα.  

Η έναρξη λειτουργίας του Κέντρου είναι απόρροια μιας εξελισσόμενης μεγάλης επένδυσης σε ιατρικά μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας. Ανάμεσά τους, ξεχωρίζει ο μαγνητικός τομογράφος 3 Tesla με τεχνητή νοημοσύνη – ο πρώτος σε Ελλάδα και Κύπρο και μόλις ο τρίτος που έχει εγκαταστήσει η Siemens στην Ευρώπη – ο οποίος έχει δυνατότητα διασύνδεσης με διεθνή βάση δεδομένων.  Επιπλέον, έχουν εγκατασταθεί νέα και σύγχρονα ακτινολογικά μηχανήματα όπως ψηφιακός μαστογράφος, μηχάνημα μέτρησης οστικής πυκνότητας (DEXA), υπέρηχοι και X-RAY.

Στο Πολυδύναμο της Κύπρου έχει δρομολογηθεί μια ακόμη καινοτομία: οι προσερχόμενοι θα έχουν πλήρη οπτική επαφή με το Εργαστήριο, θα βλέπουν σε σε πραγματικό χρόνο όλες τις επιμέρους δραστηριότητες ενός πλήρως αυτοματοποιημένου σύγχρονου εργαστηρίου, με ρομποτική διαχείριση των δειγμάτων και ελάχιστη ανθρώπινη παρέμβαση.  

Το εργαστήριο αυτό θα αποτελέσει το Κεντρικό Εργαστήριο του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ στην Κύπρο. Σε αυτό θα συγκεντρώνονται τα δείγματα από όλα τα δειγματοληπτικά κέντρα, ώστε να αναλύονται ταχύτατα, με όλες τις προδιαγραφές ασφάλειας και ποιότητας.  

Η δημιουργία του νέου Πολυδύναμου Διαγνωστικού Κέντρου εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης ενός πολυδιάστατου αναπτυξιακού σχεδίου του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, που περιλαμβάνει μεγάλες επενδύσεις για εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με έμφαση στον ψηφιακό μετασχηματισμό, τη χρήση καινοτόμων εργαλείων και με γνώμονα τις εύκολα προσβάσιμες από όλους υπηρεσίες.

Η δραστηριότητα του Ομίλου ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ στην Κύπρο ξεκίνησε στα μέσα του 2017 με την εγκατάσταση του πρώτου εργαστηρίου στη Λεμεσό. Σήμερα ο Όμιλος έχει παγκύπρια παρουσία, με 2 πλήρως αυτοματοποιημένα κεντρικά εργαστήρια σε Λεμεσό και Λευκωσία, ένα κλινικό εργαστήριο (ΧΗΜΕΙΟ ΓΙΑΝΝΟΥΚΑ), ένα ακτινοδιαγνωστικό κέντρο (ΑΛΦΑ ΕΥΡΕΣΙΣ), ένα πολυδύναμο κέντρο στη Λευκωσία και 14 συνολικά δειγματοληπτικά κέντρα.

Στην Ελλάδα, ο Όμιλος ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ ίδρυσε το πρώτο Διαγνωστικό Κέντρο το 1986. Σήμερα διαθέτει 50 Διαγνωστικά Κέντρα, 3 κλινικές, ένα Κέντρο Διεθνών Ασθενών και 7 Οδοντιατρικές Μονάδες.

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok