Περιβαλλοντική δράση στο εμβληματικό νησί της Δήλου από τις Uni-pharma & InterMed

Τετάρτη, 08 Σεπτεμβρίου 2021 11:41
Περιβαλλοντική δράση στο εμβληματικό νησί της Δήλου από τις Uni-pharma & InterMed

Στο εμβληματικό νησί της Δήλου και Μουσείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς βρέθηκε η Green Team του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη (ΟΦΕΤ) το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Σεπτεμβρίου, για μία ενδιαφέρουσα περιβαλλοντική δράση. Συγκεκριμένα, η Green Team των φαρμακοβιομηχανιών Uni-pharma και InterMed, σε συνεργασία με τον Περιβαλλοντικό Οργανισμό All For Blue, πραγματοποίησαν υποβρύχιους και παράκτιους καθαρισμούς στο νησί της Δήλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τους καθαρισμούς συλλέχθηκαν περισσότερα από έναν τόνο απορρίμματα, ενώ οι δύτες που συμμετείχαν στη δράση ήταν όλοι αθλητές της Ελεύθερης Κατάδυσης της Εθνικής μας Ομάδας. Τους δύτες συνόδευε και ένα υποβρύχιο drone, το οποίο κατέγραφε βήμα βήμα όλη τη διαδικασία του καθαρισμού.

Η σημαντική αυτή περιβαλλοντική ενέργεια υπό τον τίτλο #KeepDelosBlue εντάσσεται στο Πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας του ΟΦΕΤ, μία στρατηγική η οποία περιλαμβάνει εδώ και χρόνια δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος και του οικοσυστήματός μας, στήριξη ευπαθών ομάδων της κοινωνίας, στήριξη και ενδυνάμωση της έρευνας και της νέας γενιάς.

Η συγκεκριμένη ενέργεια αφορά αποκλειστικά κοινωνικούς, περιβαλλοντικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς, με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και του οικοσυστήματός μας.

Άλλωστε ο Όμιλος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη υπηρετεί εδώ και χρόνια με υψηλό αίσθημα υπευθυνότητας, αφοσίωσης και αλληλεγγύης, ενέργειες που στηρίζουν το περιβάλλον, την αειφορία, τη βιώσιμη ανάπτυξη και την κυκλική οικονομία.

Η Green Team του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη, σε συνεργασία με δημοσιογράφους, φοιτητές και καθηγητές, επισκέπτεται κάθε χρόνο ελληνικά νησιά και υλοποιεί ενέργειες καθαρισμού σε θάλασσες και ακτές. Επιπλέον οι δράσεις του Ομίλου υπό την «ομπρέλα» του Προγράμματος «SAVE THE SEA» εστιάζουν στη μείωση της επιβάρυνσης του υδροφόρου ορίζοντα.

Η CEO του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη, φαρμακοποιός MSc, πρόεδρος του Global Compact Network Hellas και μέλος του ΔΣ του ΣΕΒ κυρία Ιουλία Τσέτη -η οποία ήταν παρούσα στην περιβαλλοντική ενέργεια- υπογραμμίζει ότι «είναι χρέος όλων μας, επιχειρήσεων και πολιτών, να προστατεύσουμε τον πλανήτη και το οικοσύστημά μας» και προσθέτει: «Τόσο η υγειονομική κρίση που βιώνουμε εδώ και ενάμιση χρόνο, όσο και η πρόκληση της κλιματικής αλλαγής, δείχνουν τον δρόμο, για να αποκτήσουμε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο και ταυτόχρονα, να επικεντρωθούμε στη Γη, να την καλλιεργήσουμε και φυσικά να προστατέψουμε την ελληνική βιοποικιλότητα, δίνοντας έμφαση στις καλλιέργειες φαρμακευτικών φυτών. Εμείς στον ΟΦΕΤ λέμε Αξία για τον Άνθρωπο, ευθύνη για την Κοινωνία».

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok