ΙΑΣΩ: Αύξηση κύκλου εργασιών και κερδών της μητρικής

Τρίτη, 01 Σεπτεμβρίου 2015 14:43
ΙΑΣΩ: Αύξηση κύκλου εργασιών και κερδών της μητρικής

Ο Όμιλος ΙΑΣΩ ανακοινώνει τα αποτελέσματα του α’ εξαμήνου 2015 τα οποία επιβαρύνθηκαν από τις προβλέψεις για πιθανές περικοπές μέσω των μηχανισμών rebate και claw-back αλλά για του γενικότερου κλίματος που επικρατεί στη χώρα.

Ο κύκλος εργασιών του Ομίλου μετά από την επιβολή των μηχανισμών rebate και claw-back παρουσίασε μείωση 4,94% και ανήλθε στα 61,20 εκατ. ευρώ από 64,38 εκατ. ευρώ που ήταν το αντίστοιχο εξάμηνο του 2014.

Αύξηση της τάξεως του 2,58% παρουσίασε ο κύκλος εργασιών της μητρικής εταιρείας ο οποίος διαμορφώθηκε στα 34,20 εκατ. ευρώ από 33,34 εκατ. ευρώ που ήταν το αντίστοιχο εξάμηνο του 2014.

Στον Όμιλο, τα μικτά κέρδη μετά από την επιβολή των μηχανισμών rebate και claw-back ανήλθαν σε 10,53 εκατ. ευρώ σημειώνοντας μείωση 20,71% έναντι 13,29 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο εξάμηνο του 2014.

Αύξηση κατά 4,66% παρουσίασε η μητρική-εταιρεία, με τα μικτά κέρδη να διαμορφώνονται στα 9,08 εκατ. ευρώ ενώ το αντίστοιχο εξάμηνο του 2014 ήταν 8,67 εκατ. ευρώ.

Ο Πρόεδρος του Ομίλου dr. Γεώργιος Σταματίου δήλωσε σχετικά τα εξής: «Τα αποτελέσματα του 2ου τριμήνου σημείωσαν σημαντική βελτίωση περιορίζοντας την αρνητική πορεία του 1ου τριμήνου του τρέχοντος έτους. Έτσι τα συνολικά αποτελέσματα του εξαμήνου στην εταιρεία εμφανίζουν βελτίωση έναντι του προηγούμενου έτους περιορίζοντας ταυτόχρονα στον Όμιλο τις αρνητικές τάσεις έναντι των αντίστοιχων του προηγούμενου έτους. Σε κάθε περίπτωση όμως, το πρώτο εξάμηνο του 2015 καταδεικνύει ότι αντιμετωπίζουμε ακόμα μια πολύ δύσκολη χρονιά. Πέρα από την υποχρεωτική εφαρμογή των μηχανισμών περικοπών rebate και clawback, η οποία συνεχίζει και μαστίζει την υγεία και δυστυχώς επεκτάθηκε η εφαρμογή τους κατά 3 χρόνια και θα επαναλάβω για ακόμα μια φορά ότι οι περικοπές αυτές είναι άδικες, αντισυνταγματικές και μη αποδεκτές από την πλευρά των παρόχων υγείας, προστίθεται η ακόμα πιο έντονη οικονομική κρίση η οποία διέπει την χώρα το τελευταίο διάστημα. Σε αυτό το κλίμα της αστάθειας και της αβεβαιότητας, όλοι οι κλάδοι της οικονομικής δραστηριότητας καθώς και ο κλάδος της υγείας ο οποίος επιπλέον επιβαρύνθηκε και με την πρόσφατη αύξηση του συντελεστή του ΦΠΑ, δέχονται τρομερές πιέσεις, οι οποίες δυστυχώς οδηγούν σε πρακτικές εις βάρος όλου του κοινωνικού συνόλου.

Εύχομαι να αντιληφθούν όλοι οι αρμόδιοι, ότι η υγεία, που όλοι αναγνωρίζουν πως είναι το υπέρτατο αγαθό για τον άνθρωπο θα πρέπει να τύχει μιας άλλης αντιμετώπισης και ότι αρκετοί από εμάς το υπηρετούμε με πολύ μεγάλη υπευθυνότητα και συνέπεια ιδίως τα τελευταία χρόνια που οι δυσκολίες των πολιτών έχουν πολλαπλασιαστεί.

Εμείς στον Όμιλο Ιασώ, πιστοί στο όραμά μας για ολοένα καλύτερες και ποιοτικότερες υπηρεσίες υγείας στον άνθρωπο ασθενή, αντιδρούμε θετικά και επιθετικά και συνεχίζουμε να προσφέρουμε τα μέγιστα πεπεισμένοι ότι η πραγματική προσφορά και η δύναμη να ξεπερνάς τις όποιες δυσκολίες, πάντα δικαιώνει και ταυτόχρονα αναδεικνύει την αξία μας, αλλά και την αξία του έργου που προσφέρεται.

Δεν είναι τυχαία η αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 6,33% της μητρικής ΙΑΣΩ στο εξάμηνο καθώς και η απόλυτα οριακή μείωση κατά 0,97% του κύκλου εργασιών του Ομίλου, προ rebate και clawback.

Τα αποτελέσματα του Α’ εξαμήνου ιδιαίτερα της μητρικής ΙΑΣΩ, αποτελούν την καλύτερη δικαίωση-απόδειξη για όλους.

Πιστεύω στην δύναμη των ανθρώπων τους οποίους διακρίνει όραμα για το γενικό καλό, επαγγελματισμός, πίστη και αγάπη σε αυτό που κάνουν. Μόνο αυτό κάνει την διαφορά και σου δίνει την θέση που σου αξίζει στην αγορά αλλά και στην κοινωνία.

Εμείς αυτό το διαθέτουμε και μπορούμε να είμαστε σίγουροι για ένα καλύτερο, ανοδικό και σταθερό «αύριο».

Τα οικονομικά στοιχεία του Ομίλου και της μητρικής.

Πίνακας με τα οικονομικά στοιχεία του Ομίλου και της μητρικής ΙΑΣΩ

 

 

 
 

Videos

 • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

  • Watch Video

 • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

  • Watch Video

 • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

  • Watch Video

 • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

  • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok