ΕΕ: Συμφωνία για αγορά 110.000 εμβολίων για την ευλογιά των πιθήκων
Τρίτη, 14 Ιουνίου 2022 13:54Τη συμφωνία της ΕΕ για αγορά 110.000 εμβολίων για την ευλογιά των πιθήκων ανακοίνωσε η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της ΕΕ Στέλλα Κυριακίδου προσερχόμενη στο Συμβούλιο των αρμόδιων υπουργών στο Λουξεμβούργο.
«Σήμερα θα υπογράψω συμφωνία για αγορά 110.000 εμβολίων για την ευλογιά των πιθήκων για να μπορούν να εφοδιαστούν τα κράτη-μέλη, με τις πρώτες παραδόσεις να ξεκινούν στα τέλη Ιουνίου», σημείωσε η κ. Κυριακίδου κάνοντας λόγο για περίπου 900 κρούσματα στην ΕΕ και 1.400 παγκοσμίως μέχρι τώρα.
Επίσης, τόνισε τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ των κρατών-μελών ενώ, όσον αφορά στην πανδημία του κορονοϊού, επισήμανε ότι οι Ευρωπαίοι Υπουργοί θα εξετάσουν στο σημερινό συμβούλιο τις εκστρατείες «για τους ερχόμενους μήνες, το φθινόπωρο και το χειμώνα». Επιπροσθέτως υπογράμμισε την ανάγκη διαβεβαίωσης ότι υπάρχουν τα απαραίτητα εμβόλια.
Τέλος, η Επίτροπος Υγείας ανέφερε ότι χρειάζεται παγκόσμια στρατηγική για την υγεία έτσι ώστε να είναι δυνατή η από κοινού αντιμετώπιση των κοινών προκλήσεων.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
-
Β. Κικίλιας από το Τόκιο: «Εμβάθυνση της ναυτιλιακής συνεργασίας Ελλάδας-Ιαπωνίας με έμφαση στους λιμένες, τα ναυπηγεία και την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας» -
Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 19 Οκτωβρίου έως 23 Οκτωβρίου -
Εθνική Ασφαλιστική: Επίσημος Χορηγός του 18ου Greece Race for the Cure -
Eurolife FFH: 10 χρόνια συμμετοχής στην Εθνική Εβδομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών -
ΜΙΝΕΤΤΑ Goes Morocco: 80 συνεργάτες σε ένα ταξίδι επιβράβευσης γεμάτο εμπειρίες -
Allianz SE, Εθνική Τράπεζα και Allianz Ελλάδος υπέγραψαν οριστική συμφωνία για μειοψηφική συμμετοχή και στρατηγική συνεργασία bancassurance