Πλεύρης: Σε δέκα μέρες οι γιατροί ειδικοτήτων στο σύστημα του προσωπικού γιατρού

Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2022 19:30
Πλεύρης: Σε δέκα μέρες οι γιατροί ειδικοτήτων στο σύστημα του προσωπικού γιατρού

Εντός 10 ημερών αναμένεται να είναι διαθέσιμοι στους πολίτες και γιατροί ειδικοτήτων ως προσωπικοί γιατροί, δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Όπως ανακοίνωσε, από αύριο Τετάρτη 12 Οκτωβρίου, ανοίγει η πλατφόρμα δήλωσης συμμετοχής των γιατρών, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι προς τα τέλη του μήνα θα υπάρχει πληθώρα γιατρών, ώστε να καλύψουν 6 εκατομμύρια πολίτες.

«Από αύριο, 12 του μηνός ανοίγουν τα συμβόλαια και για άλλους γιατρούς, τους γιατρούς ειδικοτήτων που έχουν βάση την παθολογία, όπως είναι πνευμονολόγοι, καρδιολόγοι.

Σε ένα δεκαήμερο θα υπάρχουν και άλλοι γιατροί στο σύστημα και για αυτό έχουμε πει στους πολίτες ότι δεν χρειάζεται αν δεν βρίσκουν γιατρό τώρα, να πηγαίνουνε να εγγραφούν σε γιατρό μακριά από την κατοικία τους.

Και πιστεύουμε ότι προς τα τέλη Οκτωβρίου θα υπάρχει αυτή η πληθώρα των γιατρών για να διασφαλίσουμε την άνοδο από τα 4,5 εκατομμύρια που είμαστε τώρα μέχρι τα 6 εκατομμύρια», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος τόνισε ότι τα κίνητρα ισχύουν για όποιον έχει εγγραφεί στον προσωπικό γιατρό, όχι όμως και τα αντικίνητρα που είναι η αυξημένη συμμετοχή.

«Τα αντικίνητρα θα ισχύσουν μόνο όταν φτάσουμε σε ένα επίπεδο που η κάλυψη για γιατρούς θα είναι εύκολη και συνολική και ο άλλος από επιλογή δεν θα μπαίνει το σύστημα.

Πέρα από τα 85.000 ραντεβού τα οποία κλείσανε τώρα, ανοίγει η πλατφόρμα. Έχουμε 1.100.000 ραντεβού ανοιχτά. Είναι σημαντικό δηλαδή ότι σιγά – σιγά πια ο πολίτης θα βλέπει τη δωρεάν παροχή», είπε ο υπουργός Υγείας.

Αναφερόμενος στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για άρση της αναστολής εργασίας, ωστόσο, εμφανίστηκε σταθερός στη θέση του, ότι οι άνθρωποι που δεν πιστεύουν στην επιστήμη δεν έχουν θέση στο ΕΣΥ.

«Εντός του Οκτωβρίου θα αξιολογηθεί το μέτρο και υπάρχουν δύο ενδεχόμενα. Το ένα ενδεχόμενο είναι να συνεχιστεί το μέτρο, δηλαδή όσο βρισκόμαστε σε πανδημία να παραμείνουν σε αναστολή. Υπάρχει, όμως, και το ενδεχόμενο με τα επιδημιολογικά στοιχεία που θα έχουμε και του Οκτωβρίου να κριθεί ότι δεν συντρέχουν πια οι λόγοι.

Άρα δεν έχει παρθεί καμία απόφαση, ήδη έχει επαναξιολογηθεί δύο φορές το μέτρο», ανέφερε ο υπουργός Υγείας.

Και πρόσθεσε: «Έχω εκφράσει την προσωπική μου άποψη ότι ασχέτως πανδημίας αυτοί οι άνθρωποι δεν πρέπει να μείνουν στο εθνικό σύστημα υγείας.
Ακόμα κι αν αύριο το πρωί σταματούσε η πανδημία κόσμος που δεν πιστεύει στην επιστήμη δεν πρέπει να είναι στο ΕΣΥ. Αυτή είναι η προσωπική μου θέση.

Η κυβερνητική θέση, που είναι και θέση και του Συμβουλίου της Επικρατείας, είναι ότι πρέπει να αξιολογούμε το μέτρο ανά τακτά χρονικά διαστήματα με βάση την πορεία της πανδημίας.

Πανδημία έχουμε, άρα από τη στιγμή που έχουμε πανδημία επί της αρχής σωστά υπάρχει το μέτρο. Αν τα επιδημιολογικά στοιχεία έχουν αλλάξει με τέτοιο τρόπο που δεν δικαιολογείται το μέτρο, τότε και μόνο θα επιστρέψουν.

Θέλουμε να έχουμε τα επιδημιολογικά στοιχεία του Οκτωβρίου. Είναι κρίσιμος γιατί είναι ο μήνας που μπαίνουμε πια πιο σκληρά στο πλαίσιο που θα δούμε και την ενδεχόμενη άνοδο», κατέληξε ο Θάνος Πλεύρης.

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok