Βιοϊατρική: Αυτοματοποιημένα διαγνωστικά εργαστήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2022 11:54
Βιοϊατρική: Αυτοματοποιημένα διαγνωστικά εργαστήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ και η Abbott ανακοινώνουν την ανάπτυξη δύο πλήρως αυτοματοποιημένων διαγνωστικών εργαστηρίων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με δυνατότητα επεξεργασίας έως και 20.000 δειγμάτων την ημέρα, και με τα αποτελέσματα να είναι διαθέσιμα μέσα σε λίγες ώρες.

Από την ίδρυσή του το 1981, ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ παραμένει πλήρως αφοσιωμένος στη διαρκή αναβάθμιση των υπηρεσιών του, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, με σκοπό την υλοποίηση του οράματος του ιδρυτή του Ομίλου, Ευάγγελου Σπανού, δηλαδή την παροχή αξιόπιστων, καινοτόμων και εύκολα προσβάσιμων υπηρεσιών υγείας σε όλους τους πολίτες.

Για να αυξήσει τη δυνατότητα διενέργειας διαγνωστικών εξετάσεων χωρίς να διακυβεύσει την αξιοπιστία των αποτελεσμάτων και την ποιότητα των υπηρεσιών, ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ συνεργάστηκε με την Abbott Core Diagnostics για τη δημιουργία δύο πλήρως αυτοματοποιημένων διαγνωστικών εργαστηρίων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Η Abbott είναι παγκοσμίως μια κορυφαία εταιρεία στον τομέα της υγείας, που γιορτάζει τα 75 χρόνια της στην Ελλάδα, η οποία έφερε αρκετές καινοτομίες στη χώρα μας. Μεταξύ αυτών, τα πρώτα τεστ ηπατίτιδας και HIV, και το 2020 τα πρώτα εμπορικά διαθέσιμα τεστ αντισωμάτων και τα rapid τεστ για τον COVID-19.

Τα νέα Εργαστήρια

Η Abbott εγκατέστησε στη ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ τα συστήματα ολικού εργαστηριακού αυτοματισμού μεγάλου όγκου (GLP), τους διαγνωστικούς αναλυτές Alinity και το σύστημα ιχνηλασιμότητας και παρακολούθησης δειγμάτων Indexor.

Η πλήρως αυτοματοποιημένη λειτουργία, σε συνδυασμό με τους αναλυτές τελευταίας γενιάς καταργούν κάθε ανθρώπινη παρέμβαση και εκμηδενίζουν τα πιθανά σφάλματα, σημειώνει η εταιρία.

Τα δείγματα αίματος τοποθετούνται αυτόματα σε ειδικούς δειγματοφορείς οι οποίοι σαν μικρά «αυτοκίνητα» τα μεταφέρουν στις διάφορες περιοχές όπου υποβάλλονται σε επεξεργασία μέχρι να παραχθούν τα αποτελέσματα των ασθενών. Τα δείγματα μπορούν επίσης να αποθηκευτούν αυτόματα για μερικές ημέρες στις μονάδες ψύξης σε περίπτωση που χρειαστούν πρόσθετες εξετάσεις.

Το εγκατεστημένο αρθρωτό σύστημα είναι εύκολα επεκτάσιμο με ελάχιστη παρέμβαση, επιτρέποντας στη ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ την υλοποίηση κάθε μελλοντικού προγράμματος επέκτασης.

Η δυνατότητα ταχείας απόκρισης σε μελλοντικές ανάγκες είναι πολύ σημαντική για την εξασφάλιση γρήγορων αποτελεσμάτων, σε περιπτώσεις απροσδόκητης αύξησης της ζήτησης για εργαστηριακές υπηρεσίες, όπως σε μια πανδημική κρίση.

Πλήρης ιχνηλάτηση κάθε δείγματος

Μια ακόμη καινοτομία που προστέθηκε στις διαδικασίες των εργαστηρίων είναι η δυνατότητα διατήρησης του ελέγχου της θερμοκρασίας και της πλήρους ιχνηλασιμότητας κάθε δείγματος αίματος που λαμβάνεται σε καθένα από τα Διαγνωστικά Κέντρα του Ομίλου.

Το νέο σύστημα, που ονομάζεται Indexor, επιτρέπει στο Εργαστήριο να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή, πόσα δείγματα βρίσκονται καθ’ οδόν, τη θερμοκρασία και τις συνθήκες αποθήκευσης που επικρατούν κατά τη μεταφορά τους. Μόλις τα δείγματα φτάσουν στο εργαστήριο, εισάγονται αυτόματα οι σχετικές πληροφορίες στα πληροφοριακά συστήματα και είναι έτοιμα για επεξεργασία.

Εργαστήριο φιλικό προς το περιβάλλον

Ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ ακολουθεί πρότυπα και διαδικασίες υλοποιώντας τη δέσμευση για μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων που απορρέουν από τις δραστηριότητές του.

Η νέα τεχνολογία που προστέθηκε στα Κεντρικά Εργαστήρια, συμβάλλει στο να μειωθεί το λειτουργικό αποτύπωμα άνθρακα, αφού περιορίζει την κατανάλωση ενέργειας και νερού, ενώ μειώνει τον θόρυβο, τη θερμότητα και τα πλαστικά απόβλητα που παράγονται από τις διαγνωστικές εξετάσεις.

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok