Όμιλος Υγεία: Στο δυναμικό του ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας

Πέμπτη, 08 Μαρτίου 2018 16:28

Το ρόλο του συντονιστή του καρδιολογικού και καρδιοχειρουργικού τομέα του Ομίλου Υγεία ανέλαβε από την 1η Μαρτίου ο καθηγητής καρδιολογίας και πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας, κ. Πάνος Βάρδας.

Οι δύο τομείς εξυπηρετούν συνολικά περισσότερα από 3.500 περιστατικά ετησίως, αναδεικνύοντας τον όμιλο Υγεία σε Κέντρο Αριστείας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Ο όμιλος Υγεία διαθέτει την πλέον οργανωμένη ομάδα καρδιάς πολλαπλών ειδικοτήτων (Heart Team), η οποία ασχολείται με την επίλυση πολύπλοκων καρδιολογικών επεμβάσεων σε ασθενείς υψηλού κινδύνου, όπως διακαθετηριακή επιδιόρθωση ή τοποθέτηση καρδιακών βαλβίδων. Στα νοσοκομεία του ομίλου (Υγεία και Μητέρα) εφαρμόζονται όλες οι σύγχρονες επεμβατικές μέθοδοι αντιμετώπισης των Συγγενών Καρδιοπαθειών και των καρδιαγγειακών νόσων (στεφανιογραφία/ πρωτογενής αγγειοπλαστική/ stenting, τεχνικές θρομβεκτομής).

Επίσης, καταξιωμένοι γιατροί με διεθνή πιστοποίηση και αναγνώριση εφαρμόζουν μεθόδους διαγνωστικής και επεμβατικής ηλεκτροφυσιολογικής αντιμετώπισης αρρυθμιών και κολπικής μαρμαρυγής (κατάλυση - ablation, εμφύτευση βηματοδοτών/ απινιδωτών και αμφικοιλιακών συσκευών).

Ο διακεκριμένος καθηγητής, κ. Π. Βάρδας, αναλαμβάνει το συντονισμό του καρδιολογικού και καρδιοχειρουργικού τομέα στα νοσοκομεία Υγεία και Μητέρα με έμφαση την έρευνα, εκπαίδευση, καινοτομία και συνεργασία με επιλεγμένα πανεπιστήμια και Κέντρα Αριστείας των ΗΠΑ και της Δυτικής Ευρώπης. Ακόμη, στόχος είναι η συνεχής αναβάθμιση και αξιολόγηση των παρεχόμενων υπηρεσιών, αξιοποιώντας σύγχρονα εργαλεία διαχείρισης και ιατρικού ελέγχου.

Ο κ. Βάρδας ειναι πτυχιούχος και κάτοχος διδακτορικού της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Αθηνών, εξειδικευμένος στην επεμβατική καρδιολογία, την κλινική ηλεκτροφυσιολογία και στις συσκευές διαχείρισης του καρδιακού ρυθμού στο νοσοκομείο Westminster του Λονδίνου.

Ανάμεσα στα άλλα διετέλεσε καθηγητής καρδιολογίας και πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Κρήτης, ιδρύοντας την καρδιολογική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου. Υπήρξε Προέδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Αρρυθμιών και της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας (ESC).

Την τελευταία 5ετία ο κ. Βάρδας διευθύνει στις Βρυξέλλες το γραφείο της ESC, με κύριο αντικείμενο την ανάπτυξη καινοτόμων ακαδημαϊκών συνεργασιών στον καρδιολογικό τομέα. Έχει τιμηθεί με το χρυσό μετάλλιο της ΕΚΕ και το ανώτερο μετάλλιο της International League of Humanism.

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok