Κ. Χατζηδάκης σε τηλεδιάσκεψη του Ε.Ε.Α.: «Είμαστε όλοι από την ίδια πλευρά του λόφου»

Τρίτη, 02 Φεβρουαρίου 2021 17:16
Κ. Χατζηδάκης σε τηλεδιάσκεψη του Ε.Ε.Α.: «Είμαστε όλοι από την ίδια πλευρά του λόφου»

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας σε ενημερωτική τηλεδιάσκεψη του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών τη Δευτέρα 1/2/2021, στην οποία συμμετείχαν μέλη της Διοίκησης και εκπρόσωποι επαγγελματικών κλάδων, αναφέρθηκε στις προτεραιότητες του Υπουργείου για την ενίσχυση επιχειρήσεων, επαγγελματιών και εργαζομένων.

Κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση, ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α., κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου αναφέρθηκε στην πρόταση του Επιμελητηρίου για «κούρεμα» οφειλών που υπάρχουν προς τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ τόνισε την ανάγκη περαιτέρω μείωσης των εργοδοτικών εισφορών. «Η Ελλάδα παραμένει πολύ ψηλά στο θέμα του ύψους του μη μισθολογικού κόστους και θεωρούμε επιτακτική την ανάγκη να μειωθεί κι άλλο. Οι περισσότερες επιχειρήσεις αδυνατούν να ανταποκριθούν στην καταβολή των εισφορών και η σημερινή αρνητική συγκυρία κάνει ακόμα πιο δύσκολο το έργο τους», υπογράμμισε ο κ. Χατζηθεοδοσίου, ενώ μεταξύ των θεμάτων που έθεσε προς τον κ. Χατζηδάκη ήταν η περαιτέρω στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων, η επιδότηση των υφιστάμενων θέσεων εργασίας, η θεσμοθέτηση της τηλεργασίας, οι αλλαγές στο ασφαλιστικό, η επίλυση του προβλήματος των εκκρεμών συντάξεων, ο εκσυγχρονισμός υπηρεσιών του υπουργείου. 

Στην τοποθέτηση του ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι η πανδημία επηρέασε όλες τις χώρες και ότι το επόμενο διάστημα θα είναι δύσκολο, υπογράμμισε την επιδότηση απασχόλησης και την υλοποίηση προγραμμάτων κατάρτισης ως μέτρα στήριξης της επιχειρηματικότητας, τόνισε την ανάγκη αλλαγής του εργατικού δικαίου, το οποίο όπως εξήγησε πρέπει να εκσυγχρονιστεί και προανήγγειλε ρύθμιση για την τηλεργασία. Απαντώντας σε θέματα που του έθεσαν μέλη της Διοίκησης του Ε.Ε.Α. και εκπρόσωποι επαγγελματικών κλάδων, είπε ότι το θέμα της επέκτασης της ενίσχυσης επαγγελματιών μέσω της καταβολής των 534 ευρώ είναι κάτι που προβληματίζει το Υπουργείο Εργασίας και θα υπάρξει σχετική συζήτηση με το Υπουργείο Οικονομικών, ενώ αναγνώρισε ότι εστίαση και τουρισμός έχουν πληγεί ιδιαίτερα από τις συνέπειες της πανδημίας. Πάντως, όπως ανέφερε, αναμένεται οικονομική στήριξη για τους επιστήμονες. Τέλος, ο κ. Χατζηδάκης εξέφρασε την πρόθεση του να στηρίξει την επιχειρηματικότητα, τους επαγγελματίες και τους εργαζόμενους και δεσμεύθηκε ότι θα γίνει άμεσα μεγάλη προσπάθεια για τον εκσυγχρονισμό υπηρεσιών του Υπουργείου, καθώς εκφράστηκαν παράπονα από τους συμμετέχοντες για ελλιπή εξυπηρέτηση και πρόβλημα στην επικοινωνία.

Κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής εκδήλωσης τοποθετήθηκαν μέλη της Διοικητικής Επιτροπής και του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Ε.Α., καθώς και εκπρόσωποι επαγγελματικών κλάδων. Συγκεκριμένα, συμμετείχαν οι Αντιπρόεδροι του Ε.Ε.Α., κκ. Νίκος Γρέντζελος και Νίκος Κογιουμτσής, ο Γενικός Γραμματέας του Ε.Ε.Α., κ. Δημήτρης Γαβαλάκης, ο Οικονομικός Επόπτης του Επιμελητηρίου, κ. Παναγιώτης Παντελής, το μέλος της ΔΕ του Ε.Ε.Α. και Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Φροντιστών Ελλάδας (ΟΕΦΕ), κ. Γιάννης Βαφειαδάκης, το μέλος της ΔΕ του Ε.Ε.Α. και Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών, κ. Γιώργος Ζηκόπουλος, το μέλος του ΔΣ του Ε.Ε.Α. και Πρόεδρος της Αστικής Εταιρείας «Αρωγός», κ. Δημήτρης Βαρδακώστας, το μέλος του ΔΣ του Ε.Ε.Α., κ. Ανδρέας Κούρτης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Φοροτεχνικών, κ. Γιώργος Τσαμόπουλος, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων, κ. Μιχάλης Τζωρτζωρής, η Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών (ΠΑΣΙΠΣ), κα Μίνα Γιαζιτζόγλου, η Πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Νομού Αττικής, κα Μαρία Ζάγκα, η Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κυλικείων Δημοσίων & Ιδιωτικών Σχολείων, κα Φραντζέσκα Τατούλη, η Πρόεδρος Σωματείου Ιδιοκτητών Σχολών Χορού, κα Ελισάβετ Γεωργούδη, ο Πρόεδρος Σωματείου Ιδιοκτητών Γραφείων Τελετών Αθηνών και Προαστίων, κ. Αθανάσιος Κωστόπουλος, και ο κ. Γιάννης Γκόβας από το χώρο των Γυμναστηρίων.

Videos

 • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

  • Watch Video

 • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

  • Watch Video

 • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

  • Watch Video

 • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

  • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok